Damir Ljubanović: Rukometašice "Murvice" okupit će se vjerojatno sredinom srpnja

Damir Ljubanović, predsjednik ŽRK "Murvica"

Poništenjem natjecateljske sezone 2019./2020. rukometašice „Murvice“ zadržale su prvoligaški status, pa će i u sezoni 2020./2021., koja bi trebala startati u rujnu, igrati u 1. hrvatskoj ligi rukometašica.
Kakva je trenutna situacija u ŽRK „Murvica“ više smo saznali od predsjednika Kluba Damira Ljubanovića:
- Odluka HRS-a o poništenju sezone nas nije iznenadila, vidjeli smo kako su reagirale druge države i na neki način smo očekivali ovakav rasplet. Pred nam je razdoblje u kojem se trebamo čim bolje pripremiti za novu sezonu, u okolnostima u kojima puno toga ne ovisi o klupskoj upravi.
Cijeli klupski pogon sada miruje, čekamo donošenje mjera kad će biti omogućeno normalno treniranje. Procijenili smo kako treniranje u grupama od po 5 igračica sada nema puno smisla, jer još nije donijet kalendar natjecanja za sljedeću sezonu. Samo bi potrošili novac za korištenje dvorane, a efekt bi bio mali.
Igračice treniraju individualno po preporukama našeg kondicijskog trenera Marka Troskota i nastoje održati razinu tjelesne pripremljenosti.
Izgledno je kako će se seniorska ekipa okupiti sredinom srpnja, jer predviđamo kako bi prvenstvena sezona mogla početi početkom rujna. No, kažem sve to ne ovisi o nama, treba imati na umu da je od 3. do 21. prosinca bio termin Europskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj na kojem sudjeluje i reprezentacija Hrvatske, što znači da bi se jesenski dio prvenstva igrao negdje do početka studenog. Bilo kako bilo mi ćemo se prilagoditi i nastojati čim bolje pripremiti ekipu.

U stalnom smo kontaktu s igračicama i trenerom Ramizom Džekićem, svi jedva čekaju povratak na sportske terene. Za nastavak prvenstva ćemo se vjerojatno pojačati, nekoliko igračica iz regije pokazuje interes za dolazak u naše redove. Ali i to je vezano uz nove okolnosti, teško je da ćemo naći sponzore koji će nam izdašnije pomagati.
Stoga smo zahvalni Gradu Crikvenici što je nastavio financirati naše aktivnosti proračunskim sredstvima, sada smo o njima ovisni u potpunosti.
Trenutno smo u potrazi za još jednim trenerom s našeg područja koji bi radio u našem sve većem kadetskom pogonu. Na školovanju za trenerice imamo naše igračice Enu Ljubanović i Kristinu Grozdek, koje su već počele raditi s najmlađima, ali to još uvijek nije dostatno. Sljedeće sezone će i kadetkinje 2008. godišta igrati Državnu ligu, što je nova obaveza, ali i nastavak našeg uspješnog rada s najmlađim rukometašicama. – rekao je Ljubanović.         

Ivica Šubat

Podijelite