Crikvenički vaterpolisti od HVS-a dobivaju Malmsten igralište

Lijepe vijesti dolaze Vatrpolo klub "Crikvenica" iz Hrvatskog vaterpolskog saveza. VKC je temeljem Odluke o dodjeli vaterpolskih igrališta u 2024. godini. jedan od odabranih za dodjelu Malmsten vaterpolskih igrališta standardnih dimenzija 28x20m!
Hrvatski vaterpolski savez je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom objavio Natječaj za dodjelu vaterpolskih igrališta u 2024. godini svojim klubovima članovima pod nazivom "Nova igrališta za nove Barakude". Prednost su imali manji klubovi koji demonstriraju inovativnost, održivost i dugoročnu viziju korištenja dodijeljenih igrališta primarno na “ljetnim”, otvorenim plivalištima. Ova vrijedna donacija ima za cilj poticanje razvoja vaterpolskog sporta diljem Hrvatske, a posebice u manjim sredinama gdje ne postoje zatvoreni bazeni, te pružanje prilike mladim talentima da se razvijaju i ostvare svoje sportske snove. Predviđeno je natječajem da će se dodijeliti 10 standardnih vaterpolskih igrališta i 5 igrališta za “beach water polo” renomiranog proizvođača "Malmsten".

- Vaterpolo klub "Crikvenica" prijavio se na natječaj istaknuvši da je naše postojeće ljetno igralište izrađeno od užadi i posebno nabavljenih plovaka. Ono doduše zadovoljava standarde odigravanja utakmice, ali vjerujemo da bi pravo moderno igralište još više populariziralo naš sport i privuklo igrače i navijače na tribinu. Osim toga novo igralište omogućilo bi nam i mogućnost organizacije turnira i natjecanja pod Hrvatskim vaterpolskim savezom. Podsjećamo, godine 2006. u Crikvenici je organizirana pripremna utakmica hrvatske reprezentacije pred Svjetsko prvenstvo u Melbourneu s Rumunjskom koja je privukla veliki broj gledatelja i pozornost medija. Voljeli bismo ponoviti organizaciju takvog događaja.
Tijekom ljeta klub organiziramo tri turnira (Divlja liga, Memorijal Darka Brnjca za mlade igrače i Noć vaterpola). Novo igralište uvelike će pomoći u organizaciji i podizanju atraktivnosti tih događaja. Valja imati na umu da vodeni sportovi (plivanje i vaterpolo) u Crikvenici imaju stoljetnu tradiciju, a da je Vaterpolo klub "Crikvenica" tek baštinik te tradicije u novije vrijeme.
Još početkom 30-ih godina prošloga stoljeća zaljubljenici u vodene sportove u gradu pod Kotorom predvođeni apotekarom Vladom Smokvinom osnovali su „Crikvenički športski klub“. Tridesetak godina kasnije naslijedio ga je „Crikvenički plivački klub“, gradska sportska institucija kroz čiju su vaterpolsku sekciju prošli brojni Crikveničani, a neki od njih, poput čuvenog vratara Karla Stipanića, stekli svjetsku slavu. Posljednjih deset godina vaterpolsku tradiciju toga kraja nastavila je "Crikvenica", klub koji okuplja 40-ak aktivnih članova. Kako na području grada ne postoji bazen koji zadovoljava uvjete za trening vaterpola, zahvaljujući entuzijazmu roditelja i trenera te razumijevanju susjednih klubova, Crikveničani tijekom zime treniraju na Bazenima Kantrida. Tri, četiri ljetna mjeseca gotovo svakoga dana treniramo na otvorenom plivalištu s morskom vodom u Crikvenici, a tijekom zime se snalazimo kako znamo. Mlađe kategorije treniraju u Thalassotherapiji u 12-metarskom bazenu, dok stariji tri do četiri puta tjedno odlaze na Kantridu. - izjavio je Zoran Brozičević, predsjednik VK "Crikvenica".

crikva.hr

Podijelite