Crikvenički SDP-ovci dijelili crvene karanfile povodom Međunarodnog dana žena

Članovi crikveničkog SDP-a predvođeni Marijem Kružićem, predsjednikom Gradske organizacije danas su ženama dijeli crvene karanfile u povodu Međunarodnog dana žena. Od njih smo dobili tekst sljedećeg sadržaja:
- Međunarodni dan žena, koji mnogi od nas i dalje rado zovu 8. mart, tradicionalno se obilježava podjelom crvenih karanfila. To je samo javni znak pažnje, odavanje počasti za povijesne zasluge svih onih žena koje su se izborile da žene dobiju svoje ravnopravno mjesto u društvu.
Tako je danas, na Trgu Stjepana Radića u Vrikvenici, tradicija nastavljena, a vedra lica naših dragih sugrađanki kojima smo čestitali uz crvene karanfile, govore više od riječi.
Za mene i moje kolegice i kolege naše žene su kraljice i stupovi obitelji i društva svih 365 dana u godini, od rođenja do kraja života.
Odnos prema ženama definira se u obitelji koja nas svojim primjerom uči kako se prema njima odnositi. Nažalost, primjeri su prečesto loši. Svakodnevno smo pod udarom vijesti o zločinima i zlostavljanjima koja nisu samo fizička već psihički lome ženu zadiranjem u njena osnovna ljudska prava.
Ne zaboravimo na to niti jednog trenutka, poštujmo ih i volimo kao majke, partnerice, kolegice, susjede...
Drage naše, neka vam je sretan 8. mart! - Mario Kružić, predsjednik GO SDP Crikvenica.

Podijelite