Crikvenički penzići sudjeluju u Europskom tjednu mobilnosti

Članovi Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine nemaju ni želje ni vremena mirovati pa se aktivno uključuju u sva događanja u svom gradu. Crikvenica je među mnogim gradovima u Hrvatskoj koja se uključila u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a 22. rujna se obilježava kao Europski dan bez automobila.
Glavni cilj je jačanje svijesti građana o onečišćenju zraka, uzrokovano pretjeranom upotrebom automobila te poticanje korištenja javnog prijevoza, pješačenje i vožnju biciklom.
- Podržavamo tjelesnu aktivnost bez obzira na dob i fizičku spremnost i smatramo da treba biti tjelesno aktivan tijekom cijele godine. U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica sudjelovali smo na nordijskom hodanju do Mediteranskog labirinta ljubavi i dalje do pržionice kave "Milman". Prigodno odjeveni i opremljeni štapovima za nordijsko hodanje prošli smo predviđenu dionicu. Nakon kratke pauze obavili smo pod stručnim vodstvom vježbe za razgibavanje cijelog tijela. Nakon vježbe nastavili smo šetnju i ponovo se vratili do Labirinta, gdje je u toplo, sunčano poslijepodne uslijedilo ugodno druženje u pozitivnom ozračju, uz kavu i kolače. Bila je to rekreacija za dušu i tijelo. - izvještava Maja Gašparović iz Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine.    

Europski tjedan mobilnosti u Crikvenici završava danas poslijepodne od 17 do 19 sati na Trgu Stjepana Radića rekreativnim sadržajima za sve generacije.

Podijelite