Crikvenička policija organizirala biciklijadu za učenike srednje škole

U okviru provedbe nacionalnog projekta "Zdrav za 5", a povodom održavanja II komponente programa pod nazivom „Zaštita i uređenje okoliša“, službenici crikveničke policije prvi put su organizirali biciklijadu za učenike srednje škole "Dr. Antun Barac" u Crikvenici.

Na ovoj preventivno–sportskoj aktivnosti sudjelovalo je 20 učenika od 1. do 4. razreda s nastavnicima u pratnji policijskih službenika Krešimira Borasa i Andrijane Štampf, koji su vozeći bicikle od škole u Zidarskoj ulici u Crikvenici do kraja Uvale Slana u Selcu i nazad, prešli oko deset kilometara. Ovom sportskom aktivnošću pridružili su se ostvarenju ciljeva II. komponente nacionalnog projekta „Zdrav za pet“ koja promiče podizanje razine svijesti učenika o važnosti usvajanja zdravih stilova života, mijenjanja stavova i štetnih životnih navika, zatim stjecanja odgovornosti o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, kao i važnosti zaštite i očuvanja prirode.

Spomenutom biciklijadom učenici i njihovi nastavnici su uz rekreaciju istovremeno dobili informacije o ostalim preventivnim aktivnostima koje policija održava kako bi građanima i svim ostalim institucijama, kao javno dostupan servis, bila na usluzi i u pomoći.

Druga komponenta nacionalnog projekta "Zdrav za pet" namijenjena je učenicima 8. razreda osnovne i 1. i 2. razreda srednje škole koji se provodi već petu godinu interdisciplinarno kako na državnoj, tako i na regionalnoj razini, u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Podijelite