Crikvenička nogometna kronika (73)

1 - Sandro Srok i Goran Kuna

Teška borba za opstanak

Na 19. memorijalnom turniru Senjskih vitezova Domovinskog rata igrali su Halubjan, Crikvenica, Nehaj i domaćin Bunjevac Gavran. Crikvenica je najprije pobijedila Halubjan, a u finalnom susretu i Nehaj boljim izvođenjem jedanaesteraca. Najbolji igrači bili su iz pobjedničke momčadi Dario Jovanović i vratar Domagoj Rubčić.
U prijelaznom roku otišli su Uremović, Rubčić, Petrinović i Vučinić, a došli su veliko pojačanje Kristijan Cianci te Ribarić, Matešković, Marić i Popović.
U rujnu i listopadu 2014. godine Crikvenica je igrala veoma slabo. Plovila je bez kompasa zapisao je Pišta. Višegodišnji problem kluba je uključivanje juniora u seniorski sastav što je činjeno vrlo sporo i bojažljivo. Borba za nasušne bodove silila je juniore na neizvjesno čekanje seniorskog statusa. Nije čudno, a možda i jest da su u dvije godine ispisnicu uzimala 42 igrača.
U ovu sezonu krenulo se s tri boda minusa. U Funtani je odigrana fantastična utakmica, piše izvjestitelj. Obje momčadi igrale su na gol više. Vidjele su se izvrsne obrane Sroka i Lisjaka koji je obranio opasne udarce Butorca, Darija Jovanovića i Ciancia.
U Pazinu je igrano u srijedu jer su igrači tijekom vikenda bili na svadbi Gorana Kune. Gosti su golom Jovanovića u 90’ osvojili gol. U Brnasima je odlično branio domaći vratar Raspor obranivši teške udarce Ciancia, Brajkovića i Butorca, a Srok nije mogao zadržati četiri udarca koji su završili u njegovoj mreži. Teško je igračima pao i poraz kod kuće od Krka (0:3) kao i što su dvojica igrača krčki Tucaković i domaći Matešković odvezeni u bolnicu gdje su dobili po nekoliko šavova.
Užitak je bio pobijediti susjeda, Crikvenica - Vinodol (3:0). Proradio je Cianci s dva pogotka. Crikveničani su dosta vremena imali igrača više.
U Lonji se morao osvojiti barem bod a izgubljena su tri kao i protiv Buja kod kuće.
U XI. kolu fenjeraš Crikvenica odnijela je bod iz Opatije (1:1). Saša Jugović je vrijeđao suce, potom se javno ispričao ali je ipak ostavio neke zadrške prema nekim sucima. Jugović je dobio kaznu tri utakmice neigranja. Lošinjani su odnijeli bodove na svoj lijepi otok.

Ove sezone crikvenička je momčad pokazala 101 lice. Onu ljepšu stranu pokazali su u zadnja tri kola jesenskog dijela. Pobijedili su Nehaj u Senju 1:3, što je bilo najveće iznenađenje kola, zatim nova radost u Mavrincima gdje je Grobniku presudio njihov bivši igrač Cianci s dva pobjedonosna pogotka. Malo tko može uzeti bodove pod utvrdom Nehaj i na Grobniku. Kad se ovime pridružila pobjeda (5:0) protiv Mladosti, lakše se disalo.

U siječnju 2015. otišli su Dario Jovanović, Aleksandar Jugović, a došli Emanuel Iskra, Gordan Jovanović, Dominik Veljačić, Damir Ivanda i Antonio Špiranac. Pripremne utakmice igrali su Srok, Matešković, Murica, Špiranac, Iskra, Ivanda, Butorac, Mazzarolli, Njegovan, Cianci, Gašparović, Jovanović, Smojver, Fazli, Xheladini, Vrbos, Fištrović i Marohnić.
U XVIII. kolu u Crikvenici je poražen Halubjan vodeća momčad lige pa je svaka iduća utakmica za Crikveničane bila i kvalifikacijska zbog položaja na tablici.
Krčani su kod kuće stavili pola tuceta golova u mrežu Crikveničana. Nikako gosti nisu mogli povezati nekoliko smislenih akcija a domaćinu je išlo sve od noge.
Gosti iz Rovinja pružili su sjajan otpor posebice vratar Denić. Pogodak su domaći postigli po Jovanoviću u 89’.
U XXI. kolu Vinodol je pobijedio najbližeg susjeda. Sjajnu igru okrunjenu s dva pogotka polučio je Marijan Tomić. Gosti iz Crikvenice stvorili su više prilika ali to se ne računa. Vratar Srok dosta je vremena proveo gotovo na centru Bahalina.
U travnju 2015. Hreljani su igrali kako odgovara Crikvenici. Imali su posjed lopte i igrali u širinu, a Crikveničani su postavili snažan blok i kontrama ugrožavali momčad s vrha tablice te pobijedili s 2:0.
Na Lošinju domaći su protiv Crikvenice od 17’ igrali s igračem manje (isključen Babić) ali su u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca postigli pogodak kojeg je iz prvog udarca Srok spriječio ali je pritrčao Jerneić i ubacio loptu u mrežu. Trener Crikveničana Mikac isključen je na toj utakmici u 51’ zbog vrijeđanja vlastitih igrača. Dobio je jednu utakmicu udaljenja s klupe.
Susret Crikvenice i Nehaja u svibnju gledalo je 53 domaćih gledatelja, gostujućih je bilo 43, a znatiželjnika 17. Uvjeti za igru bili su vrlo teški. Vrlo jaka bura i prolom oblaka, obje momčadi bez trenera na klupi (izdržavanje kazne) doveli su utakmicu do neregularnosti. Za Senjane nije branio najbolji vratar lige Igor Baričević. Crikveničani su se bolje snašli i pobijedili 4:1. Igrač utakmice je bio Dani Smojver.

U predzadnjem kolu susreli su se Crikvenica i Grobničan dvije najmlađe momčadi u ligi (grobnički prosjek 23 godine, a crikvenički 23,3). Gosti su u 52’ vodili s 4:0, a onda su domaći igrači samo u 5’ zabili tri pogotka. Bilo je pola sata do kraja i Crikvenica je imala priliku barem izjednačiti. Pobjedom na igralištu Oliva u Fažani (0:1) Crikvenica je na tanko ostala u ligi.
Sezona je bila traumatična, rekao je trener Marin Mikac i otišao u Naprijed.
Crikvenica nije u protekloj sezoni imala kadeta, a juniori su bili uvjerljivo najslabiji u svojoj ligi. Ohrabrivao je odličan rad s najmlađima.

Podijelite