Crikvenička nogometna kronika (72)

1 - Marko Prpić

Sezona za zaborav

U ljeto 2013. godine otišli su dobar strijelac Dean Gašparović i, po izvjestiteljima najbolje ocijenjeni igrač, Sebastijan Antić, te nadareni kadeti Piškulić, Mustapić, Mateo Pristušek i David Lekaj. Dobro su došli oporavljeni Željko Vukić i svakako najbolji Mate Brajković.
U jeseni su najčešće igrali Ćućić, Mazzarolli, Perušić, Uremović, Špalj, Njegovan, Smojver, Petrinović, Vukić, Ivić, Jug, Kuna, Brajković, Butorac, Jovanović, Pišković, Krišković i Mišković.
U dva kola išlo se u goste (Fažana i Hreljin) i vratilo praznih ruku.
Slijede dvije pobjede protiv Istrana: Buja i Rudara.
U Labinu su Crikveničani uzeli ponuđeno. U 39’ vratar Ćućić je obranio najstrožu kaznu, da bi Mate Brajković jedan odbijanac pospremio u mrežu. Spretni Butorac je u 65’ sam izašao pred vratara i postigao pobjedonosni pogodak.
U VI. kolu u Rovinju Crikveničani su pjevali. Rovinjski „kanarinci“ prvi put su utihnuli u 28’, a zapjevali kad je Smojver skrivio kazneni udarac. Posljedica – izjednačenje. Opet su utihnuli domaći u 78’ kad je Butorac kroz noge matirao domaćeg vratara Starčića.
Zbog neparnog broja klubova u ovoj ligi u VIII. kolu Crikvenica je bila slobodna.
Do tada momčad je najbolje odigrala protiv Halubjana i pobijedila 2:1.
Grobničan se nije dao iznenaditi kod kuće. Gosti su ispraćeni s dobrano napunjenom mrežom (3:0).
U Senju, u XI. kolu, vratar Ćućić spasio je svoju momčad od teškog poraza (3:1).
U Opatiji domaći sastav je bio bolji ali su i gosti imali svijetlih trenutaka. Tako je Pišković postigao eurogol s 25 metara, a Brajković će izjednačiti na 2:2. Kao što se to često događalo Crikveničani su dobili pogodak pri kraju susreta.
Sreća se i Crikveničanima osmjehnula u igri protiv Orijenta kod kuće kad su pobjedonosne pogotke postigli Brajković u 78’ i Pišković u 89’. Najbolji igrač susreta je bio Brajković a vrlo blizu mu je bio Jovanović.
Blizu 400 gledatelja na Bahalinu u zadnjem jesenskom kolu očekivalo je više, a vidjeli su malo (0:0).

Jesenski rezultat: 5. CRIKVENICA 14 6 2 6 20

Na redovnoj izbornoj skupštini kluba za predsjednika je opet izabran Marko Prpić, a za dopredsjednike dr. Stevo Mirić i Mato Gavran. Plan za naredno razdoblje je bio smanjenje dugova, dovršenje pomoćnog igrališta s rasvjetom te plasman u Treću ligu koja se trebala formirati.
U siječnju 2014. godine došao je iz Nehaja mladi ofenzivni vezni igrač Deni Rubčić, majstor za slobodne udarce dok je Dalibor Perušić otišao u Njemačku.
U veljači 2014. godine bio je problem odigrati XVI. kolo jer su travnjaci su Hrvatskom primorju bili pod vodom. Prva kola u proljetnom dijelu Crikvenica je odigrala vrlo loše. Kao da to nije momčad od prije nekoliko mjeseci.
Do XXV. kola Crikvenica se nije susrela s pobjedom. Uslijedili su porazi i kod kuće i u gostima (Naprijed, Rudar, Jadran, Rovinj, Halubjan).
U toj situaciji odstupio je Tomislav Lopac, a momčad će voditi Krešimir Ivančić koji nažalost nije imao licencu. Angažiran je mladi trener Danijel Franjković koji je u Crikvenici igrao gotovo u svim selekcijama. Šteta je bila riješiti se vlastitih igrača koji su tada bili nositelji igre u susjednim klubovima. Putem grafita navijači su tražili odlazak uprave.
S velikom neizvjesnošću čekao se Grobničan u XXIV. kolu. Trener Franjković poslao je na teren momčad koja je utakmicu odigrala u sastavu: Srok, Mazzarolli, Gašparović, Uremović, Petrinović, Smojver (Kuna), Ivić (Njegovan), Rubčić, Brajković, Butorac, Jovanović (Vučinić). Bio je ovo derbi iz snova za novog trenera. U napadu se pojavio Ivić koji je do tada igrao obranu. Leđa su mu čuvali Brajković, Jovanović i Rubčić. Oni su uz Kunu i postigli pogotke za ukupnu (5:2) pobjedu.
Nakon dugotrajne rezultatske krize Kirci su na najljepši način čestitali Uskrs svojim navijačima. U jednom slabom izdanju kod kuće zabilježena je pobjeda protiv Nehaja.
U XXVII. kolu dogodila se ružna epizoda. Crikveničani su u Krk doputovali sa sedam igrača jer je većina prvotimaca bila na svadbi kapetana Ivana Butorca. Krk nije pristao na odgodu makar je u Krku igralo šest igrača koji su prošle sezone nosili dres Crikvenice. Kao što to biva u ovakvim slučajevima samo se čekalo da se netko ozlijedi. To se i dogodilo u 39’ kad se ozlijedio vratar gostiju i po pravilima kako nije bilo zamjene sudac Zoran Mijatović je prekinuo utakmicu pri rezultatu 6:0 za domaće. Susret je bio registriran 3:0 za Krk a Crikvenica je kažnjena.
Ubacivanjem juniora u momčad mogla se spriječiti blamaža. Samo 24 sata poslije kadeti su trebali igrati u obližnjem Hreljinu. Nije se igralo jer mladi Crikveničani nisu došli. Nisu se mogli okupiti. Zbog neigranja kadeta na dvije utakmice crikvenička seniorska momčad kažnjena je oduzimanjem 6 bodova u tekućem prvenstvu, a kadetima su oduzeta 2 boda u tekućem i 6 u idućoj 2014./2015. sezoni jer disclipinski sudac nije imao od čega oduzeti te bodove.
I juniorima su oduzeta tri boda što ukupno čini 17 za tri selekcije što je rekord na ovim prostorima. K tome Crikvenica je na ime raznih kazni u tekućoj sezoni platila blizu 20 000 kuna.
Vrlo mučno i sumorno ozračje nadvilo se podno Kotora. S pola snage Opatija je pobijedila Crikvenicu jer se borila za prvo mjesto a na Krimeji slavio je Orijent (2:0).
U zadnjem XXX. kolu konačno je izborena pobjeda protiv Vinodola (3:0). U mirnoj utakmici Crikveničani su vraćali pola bodovne kazne. Strijelci su bili Novljani Petrinović, Jovanović i Rubčić.

Konačno, završila je sezona za zaborav. Crikvenica je zauzela predzadnje mjesto. Iza nje je bio Vinodol. Reorganizacijom III. HNL – zapad neće imati težih posljedica ni za Crikvenicu ni za Vinodol koji će se natjecati u IV. Međužupanijskoj ligi.

Podijelite