Crikvenička nogometna kronika (71)

NK „Crikvenica“: Ozren Gulin, Denis Opala, Ljubo Lastrić, Dani Smojver, Ive Vrban, Džemo Iljazi, Dean Gašparović, Sebastijan Antić, David Šegota, Vedran Pećanić, Robert Jug, Tomislav Lopac (trener), (gore) Mario Marković, Bruno Kurolt, AdnanŠarić, Ivan Butorac, Andrej Petrinović, Dario Jovanović, Božidar Šmit i Goran Pišković

Jesen sušna - proljeće rascvjetano

U pripremi nove nogometne sezone momčad je išla u Krivi Put na memorijalni turnir. Otišlo je devet igrača a dvojicu su dobili od Halubjana. Bio je to sramotan nastup. Trener Starčević je najavio odlazak u Bahrein. Angažiran je novi trener Tomislav Lopac. Klub su napustili Bojan Burazor, Antun Dunković, Edi Kurlot, Marijan Tucaković koji su u protekloj sezoni postigli 24 pogotka, a došli su iskusni Božidar Šmit i povratnik, Vedran Pećanić, Jelenović, Randelj, Gaćeša.

U prvom kolu po velikoj vrućini protiv Novalje odigrano je 0:0. Vidjela se slaba pripremljenost obiju momčadi. Najbolju priliku, pet minuta prije kraja, imao je Šmit ali je vratar obranio.
S Vinodolom u Novom odigrana je sjajna utakmica 4:4. Poveo je Vinodol a Kurolt je izjednačio. Mladi Gašparović postigao je za goste dva pogotka i bilo je 1:3. Uporni Novljani će u šest minuta drugog poluvremena izjednačiti. Potom je Butorac skoro s centra postigao novo vodstvo. Spretni strijelac Tucaković, tada igrač Vinodola, izjednačio je rezultat. Vrlo korektna utakmica starih rivala završila je velikim praznikom na Bahalinu. Pune tribine (gotovo 500 gledatelja), sportski pristup, dobre reakcije trenera i obilje pogodaka, obilježile su ovaj El clasico, kako je napisao izvjestitelj Pišta.
Treći remi (3:3) odigran je kod kuće s Orijentom. Šmit je postigao dva pogotka a gosti su izjednačili tri minute prije kraja.
U V. kolu Crikvenica - Krk sudio je Bebek koji je za svaku momčad dosudio po jedan jedanaesterac. Kada su svi bili uvjereni da će utakmica završiti rezultatom 2:2, gosti su u 90’ postigli pogodak. Opet gubitak bodova u zadnjim minutama.
Protiv Rudara kod kuće završilo je 1:1 a kapetan Butorac je promašio jedanaesterac.
Tek u IX. kolu ostvarena je prva pobjeda protiv Buja 2:1.
U X. kolu protiv Nehaja kod kuće na vrata Baričevića upućeno je 9 udaraca ali s malim učinkom. Igrač Senjana Deni Rubčić s 30 metara postigao je pogodak. Utakmica je igrana po velikoj kiši s grmljavinom, a teren je bio jako natopljen. Tek po smiraju nevremena smirila se i utakmica, posebno kad je Šmit izjednačio. Oba trenera na crikveničkoj i senjskoj klupi bili su Senjani Tomislav Lopac i Nehajev Svast.
Iduće pobjede ostvarene su protiv Istrana i to protiv Jadrana i Jedinstva. Sedam puta u ovoj polusezoni Crikveničani su igrali neriješeno. Neke utakmice izgubljene su pri kraju susreta, nisu realizirana tri jedanaesterca. Od prošle sezone malo je igrača ostalo. Teško je bilo treneru sastavljati momčad.
Na koncu jeseni zauzeto je 12. mjesto sa 16 bodova. Posljednje Jedinstvo imalo je 12 bodova.

U stanci sezone početkom 2013. g. otišli su Pećanić, Šmit, Vrban, Mahmutović, Iljazi, a došli su Tomislav Špalj, povratnik iz Australije Goran Kuna, Dario Krišković i Anto Pejić. Zbog vremenskih neprilika u Primorju proljetni dio počeo je drugim kolom.
U Crikvenicu su došli Novljani, stari sportski rivali, odigrati derbi koji će gledati 300 gledatelja. Utakmica je bila borbena ali vrlo korektna. Svoje šanse imali su jedni i drugi. Posebno su bili opasni bivši Crikveničani Tucaković i Peričić. Završilo je 0:0.
Ako je bilo suditi po ovoj utakmici, onda je crikvenička jesenska nogometna kriza prevladana. U proljeće 2013. godine igralo se dobro. U prvih pet utakmica zabilježene su tri pobjede i dva neriješena rezultata.
Nakon pobjede protiv Orijenta na Krimeji (1:3), na Pagu protiv Novalje, senzaciju je izazvala i pobjeda na Krku (1:2), protiv domaćina koji je imao ozbiljne aspiracije za osvajanje naslova prvaka.

U momčadi su svoje mjesto našli mladi „domaći“ igrači S. Antić, D. Gašparović, D. Jovanović i D. Krišković.
Posebno se lijepim i učinkovitim igrama iskazao Sebastijan Antić.
Od XXII. kola Crikveničani su pobjeđivali kod kuće, a u gostima gubili ili možda odigrali neriješeno.
Na koncu Crikvenica je zauzela 9. CRIKVENICA 30 9 12 9 41:42 39

Podijelite