Crikvenička nogometna kronika (70)

NK "Crikvenica", proljeće 2012.g.: Stoje slijeva: Silvano Filipović (pomoćni trener), Grga Uremović, Rene Komar, Matej Karakašić, Željko Vukić, Robert Jug, Naum Batkoski, Dalibor Perušić, Daljbor Starčević; čuče slijeva Bruno Kurolt, Mario Marković, Marijan Tucaković, Edi Kurolt, Ivan Butorac, Bojan Burazor, Ljubomir Lastrić i Antun Dunković

Snažni potresi u klubu

U ozračju proslave 90. obljetnice sve je izgledalo idilično. Prošle godine u prosincu 2010. Crikvenica je zauzimala prvo mjesto u III. ligi. Godinu dana kasnije 2011. dolaskom na čelo kluba Senka Smoljana sve je krenulo naopako.
Manje-više ista uprava koja je vodila politiku napuhala je balon previše i on se raspršio. Nakon što je predsjednik Smoljan sudjelovao na „pučističkoj“ sjednici za potporu Igoru Štimcu da postane predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza ta je strana izgubila od Davora Šukera. Istini za volju treba reći da je Štimac (vlasnik crikveničkog hotela Therapia) financijski pomagao klub.
Pučisti su kažnjeni dvogodišnjom suspenzijom rada u nogometu. Klub je ostao bez predsjednika. Grad Crikvenica bio je spreman s dvostruko više novaca pomoći igranje u II. ligi. Raspršeni su i snovi o visokom uzletu.

Klub je bio uzdrman. Klupskom politikom bavit će se, do izbora novog predsjednika, dopredsjednici Davor Vukelić i Drago Kelava. Doveden je i novi- stari trener Denis Lopac.
Iz kluba su otišli važni igrači Komar, Brajković, Murica, Novaković, Majher, Kaćunić a novopridošli su bili Bojan Burazor, Željko Pinjuh, Josip Pranjić, Igor Pinušić, Edi Kurolt, Miroslav Stevanović, Mišel Posavec, Petar Butorac, Klaudio Pecolaj, Antonio Zubčić a seniorima su se pridružili juniori Mašić, Marković i Mataija. U sastavu će biti novi igrač iz Gane Isaah Dabaki. Ozlijeđeni su bili Peričić, Perušić, Vukić i Antić.
U prvih pet kola doživljeni su porazi. Prva pobjeda ostvarena je tek u XII. kolu protiv Nehaja (3:0).
Prvi sastav bio je Srok, Pinjuh, Vukić, Uremović, Peričić, Tucaković, Butorac, Burazor, Đulabić, Isaah Dabaki, Spasić.

Kako je iz kluba otišao uspješni predsjednik i direktor kluba Željko Muža, koji je istovremeno svojim vođenjem kluba stekao i mnoge protivnike valjalo je da izvanredna  skupština izabere novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Marko Prpić, poduzetnik, koji je bio i čelnik NK Bunjevac-Gavran iz Krivog Puta.
Izborom su, zapravo, potvrđena dva dotadašnja dopredsjednika Davor Vukelić i Drago Kelava, u Izvršni odbor izabrani su Slavko Karakašić (direktor) a tajnikom je imenovan dr. Stevo Mirić. Ostali članovi bili su Ljubomir Martinčić, Damir Domijan, Dino Smojver, Ozren Gulin, Nikola Udovičić, Franjo Matejčić, Neven Bjegović, Maro Car, Ivica Matejčić-Haller i Luka Vulin.

Nakon poraza od Vrapča (4:0) u IV. kolu za trenera dolazi Vukovarac Željko Mažar koji je na crikveničkoj klupi zadnji put sjedio 2000. godine. U iduće tri utakmice odigrano je neriješeno s Bujem, Orijentom i Vrbovcem.
Nakon poraza od Dugog Sela (3:0) i Mažar je spremio putne torbe i vratio se u rodni grad. Na vruću klupu sjest će nekadašnji crikvenički i riječki igrač Dalibor Starčević. U idućim utakmicama Crikvenica će pobijediti Nehaj i Grobničan, a izgubiti od Dubrave, Sesveta, Stupnika i kod kuće od Vinodola. Na kraju jesenskog dijela momčad je zauzela posljednje mjesto.

18. CRIKVENICA  17  2  4  11 15:22 10

U proljeće 2012. momčad je doživjela dosta izmjena. Trener Starčević teško je mogao na brzinu uigrati momčad no polet i znanje mladog stručnjaka bio je veliki poticaj momčadi koja je često igrala u sastavu: Šegota, Batkoski, Vukić, Komar, Perušić, Jug, Butorac, Kurolt, Burazor, Karakašić, Perušić, Dunković, Tucaković, Gašparović.
U XVIII. kolu u gostima su osvojeni bodovi u Opatiji, a u XIX. kolu jedva je iščupan bod protiv Jadrana. Gosti su do 78’ vodili s 2:0 da bi Kurolt i Jug izjednačili.
U Krku su momci bili prvaci, reći će Starčević, nakon pobjede od 2:1. U tom je tjednu gripa u krevete bacila nekoliko igrača pa se sa zebnjom očekivao susret s drugoplasiranim Vrapčem. Strah je bio opravdan. Gosti su glatko s 3:0 pobijedili domaćine. Neriješeno, 1:1 u Zelini pokazivalo je da momčad koja tako odigra protiv lidera na njegovom terenu ne zaslužuje biti zadnja na tablici. 

Podijelite