Crikvenička nogometna kronika (68)

1 - Goran Kuna i Ivan Butorac
2 - Željko Vukić

Zadovoljavajuće deseto mjesto

U pripremi proljetnog dijela natjecanja dvojica vrsnih napadača Pećanić i Topolovec napustili su klub. Na putu odlaska bio je i kapetan Dalibor Perušić. Dobro je što su u momčad došli odlični Mate Brajković i Rene Komar.   
Prva dva kola nastavka nisu dala razloge za zadovoljstvo. Štoviše, mršavi remi protiv Nehaja kod kuće i poraz na Krimeji, bez postignutog pogotka dovodi momčad u opasnu zonu.
Recimo, protiv Orijenta nije bilo ni sreće. Gotovo 70 minuta imali su Crikveničani napadača više. Željko Vukić je dva puta  uzdrmao gredu. Sudac je evidentno oštetio Crikveničane. Nepravda čini igrača nervoznim.
U devetnaest odigranih kola dobiveno je 66 žutih kartona, tako da je momčad rijetko mogla odigrati u kompletnom željenom sastavu. Neriješenim rezultatom protiv Gorice kod kuće te pobjedom protiv Vrapča i Istre uhvaćen je priključak u borbi za sredinu tablice.

U sportu se često događa da nakon nezadovoljavajućih rezultata dolazi do smjene trenera. Nakon poraza kod kuće od Jedinstva (1:3) otišao je trener Đoni Tafra, a na klupu je sjeo Željko Rukavina.
Od XXVII. do XXXI. kola zabilježeno je pet pobjeda što je značilo siguran opstanak u III. ligi.
Veliki doprinos u ovom uspjehu imali su proljetna pojačanja Mate Brajković i Rene Komar uz dobre igre Željka Vukića i Roberta Juga uz standardno dobre Kneževića, Kunu, Kremenovića, Uremovića  i Butorca.
U posljednjem kolu gostovala je u Crikvenici Novalja u kojoj su igrala trojica bivših igrača Crikvenice Tucaković, Đulabić i Peričić. Domaći su slavili rezultatom 4:3.
Da je prije prvenstva Crikveničanima ponuđeno deseto mjesto na ljestvici svi bi to objeručke prihvatili. Bio je ovo izvrstan rezultat, ali je u klubu kuhalo od brojnih nesporazuma. Prvo, predsjednica NK Crikvenica Ljubica Domijan-Blažičević  podnijela je ostavku zbog neslaganja s dijelom članova u Izvršnom odboru kluba. Ostavka je prihvaćena a vršitelj dužnosti predsjednika bit će Branimir Manestar, potpredsjednik je bio Davor Vukelić, direktor Željko Muža, a tajnik Milan Lulić.
Drugo, klubu se u travnju 2010. godine pismeno obratila generacija igrača koji su nosili dres Crikvenice, koji pišu da nemaju priliku igrati u svom matičnom klubu već igraju u drugim klubovima.   
Ako se pogleda popis „rashodovanih“ igrača evidentno je velika većina obiteljski vezana uz Crikvenicu i njen nogomet, neki u drugoj ili trećoj generaciji. Potpisnici podsjećaju na veliki uspjeh, plasman u osmini finala Hrvatskoj nogometnog kupa 2004. godine kada su eliminirani  Gošk i Kamen Ingrad, a Rijeka ih je na Kantridi jedva pobijedila. Potpisnici pisma bili su Ivan Jurinčić (rođ. 1980.), Davor Uremović (1980.), Krešimir Ivančić (1980.), Branimir Šarar (1980.), Viktor Jurčić (1988.), Dario Tomljanović (1986.), Ivan Duspara (1988.), Igor Đulabić (1986.), Marijan Tucaković (1986.), Robert Peričić (1987.), Danijel Galić (1984.), Željko Čavrak (1984.), Dario Grbčić (1989.), Marin Matijević (1980.), Husmir Račić (1983.), Igor Vukelić (1985.), Goran Šimić (1986.), Goran Vukić (1985.), Božidar Vukić (1983.), Pavao Juranić (1989.), Marko Balas (1983.), Danijel Babić (1990.) i Miroslav Vukić (1966.) … Ove dvije momčadi ne stanuju više pod Kotorom, naprotiv sve su dalje od njega. Nema nas kao igrača, ni kao gledatelja, ne vidimo se ni u kakvim klupskim planovima za budućnost. Mnogi od nas su na ružan način protjerani iz kluba, naveli su potpisnici.
   
U odgovoru Izvršnog odbora odbacuju se izrečene tvrdnje te se „strancima“ ne smatraju igrači iz Grižana, Novog Vinodolskog, Klenovice, Kraljevice. U protekle četiri godine treneri su bili Zoran Škerjanc, Damir Rubčić, Miro Vukić, Tomislav Lopac, Božo Matijević, Đoni Tarfa, Željko Rukavina koji su sastavljali momčad, a ne uprava.
Jedne od igrača koji se spominju u pismu klub je poslao na školovanje za trenere ali neki od njih nisu bili u stanju završiti tečaj. Bez obzira na različita mišljenja,  neki od potpisnika mogli su i trebali nositi crikvenički dres i uključiti se u rad kluba.  

 

Podijelite