Crikvenička nogometna kronika (67)

Uprava NK "Crikvenica" 2007. g. - stoje slijeva: Branimir Manestar, Drago Paulović - Šulc, Anđelko Car, Željko Muža, Marijan Grbčić, Damir Marovski, Nikola Zoričić, čuče: Zvonimir Breber, Ljubica Domijan Blažičević, Ambroz Oroši, Franjo Matejčić, Darko Pekera i Davor Vukelić, a nedostaju Darko Kuna, Stevo Mirić, Branko Svetić, Darko Harambašić, Željko Skrbin, Jovica Bleha, Vladimir Jerković.

III. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA- ZAPAD 2009./2010. g.

Najviši domet od osamostaljenja

Nastup u III. HNL najviši je domet koji su nogometaši Crikvenice ostvarili od osamostaljenja Hrvatske.
Ždrijeb je htio da se u prva tri kola susretnu s istaknutim klubovima Nehajem, Orijentom i Goricom (danas prvoligaš). Na klupu je sjeo novi trener Đoni Tafra, nekad poznati vratar koji je prešao sve selekcije u splitskom Hajduku, a branio je i u Rijeci, Varteksu i Šibeniku.
Novajlije u ligi plaćale su danak neiskustvu. Tako je izgubljena utakmica u Senju kada su jedan pogodak primili u završnici utakmice.
Potom su u Crikvenici nadigrali Orijent da bi izjednačujući zgoditak primili s centra igrališta (koji ide na dušu vrataru Hreljcu). Završilo je rezultatom 2:2.
U Velikoj Gorici istrčao je sastav: Hreljac, Vukić, Jug, Perušić, Uremović, (Jurinčić), Šopić, Kremenović, Knežević, Kuna, (Đulabić), Pećanić, Kunić, (Devčić). I prije susreta se znalo da je Gorica lider prvenstva što je i potvrdila pobjedom od 3:0. Trener Tafra pozivao je na strpljenje jer je momčad imala dobar potencijal.
U četvrtom kolu pobijeđen je Hašk iz Zagreba ali su Kirci poraženi od Vrapča.
Iduća tri kola donijela su pobjede protiv Medulina 1921, Istre i Španskog. Uprava poziva gledatelje da dođu na stadion, jer ova momčad to zaslužuje. Kao prava špica pokazao se Sandi Topolovec.
Protiv Španskog nastupio je novi vratar Nikola Nemarnik, kao pomoć Hreljcu i Šimiću.
U idućim kolima zabilježena su dva poraza u Rovinju i Mavrincima.
U Vrbovcu se moglo postići više od poraza. Gotovo sat vremena imali su Kirci igrača više, a imali su i jedanaesterac kojeg je zapucao Pećanić. Promašaji su sastavni dio igre pa su se neuspjesi Kremenovića i Pećanića mogli prihvatiti jer je riječ o najboljim klupskim strijelcima te su uz Perušića i Kunu bili nosioci momčadi.
S obzirom na to u kojem društvu Crikvenica igra trebalo je biti skromnijih zahtjeva.
U zadnja dva jesenska kola Crikveničani su primili osam, a dali dva gola.
Na kraju jeseni 2009. godine Crikvenica je zauzela 14. mjesto (od 18 klubova) s 20 bodova.

Uspješna uprava 2006/2010.g.

Krajem 2006.g. na izvanrednoj Izbornoj skupštini izabrana je nova uprava kluba: Željko Muža, predsjednik, Davor Vukelić, dopredsjednik, Ljubica Domijan- Blažičević, dopredsjednica (od 2009. g. predsjednica), Darko Pekera, direktor, Zvonimir Breber, blagajnik, Branimir Manestar, Damir Marovski, Vladimir Jerković, Jovica Bleha, Nikica Zoričić, Željko Skrbin, Franjo Matejčić, Branko Svetić, Darko Harambašić, Anđelko Car, Darko Kuna, Ambroz Oroši, Marijan Grbčić, i dr. Stevo Mirić.
Nova je uprava zatekla velike dubioze koje je trebalo sanirati. Željko Muža poduzetni predsjednik i njegov tim koji ga je pratio uspjeli su klub osoviti na noge i krenuti normalno djelovati. Prvo je poboljšan rad svih selekcija u klubu u kojem je bio registriran 191 igrač u svim selekcijama.
Natkrivene su tribine sa 116 sjedećih mjesta a ugrađeno je i 220 sjedišta. Izgrađene su i brojne društvene prostorije ukupne površine 180m2, koje su bile uvjet za III. ligu. Postavljen je i vanjski semafor (300x150 cm). Klub je organizirao i sudjelovao u svojoj skupini na Kvarnerskoj rivijeri 2006, 2007, 2008 i 2009.godine.
Većinu svojih planova su ostvarili.

Najvažniji natjecateljski cilj je postignut plasmanom u III. HNL. Vrlo sadržajno i svečano obilježen je veliki jubilej 90. obljetnica kluba. Organiziran je tradicionalan nogometni turnir za Dan Grada. Proslavi na terenu pridružili su se u rujnu Dinamo i listopadu Rijeka. Vrlo svečano bilo je u Omorici gdje su se susreli igrači više generacija,te se prisjetili svojih igračkih dana i godina a tom je prigodom promovirana i CRIKVENIČKA NOGOMETNA KRONIKA - našeh 90 let. Najzaslužniji su dobili priznanja i zahvalnice.
Pomoćno igralište nadmašivalo je moći uprave pa će ono biti izgrađeno kasnije. Ovu je upravu krasilo jednodušje te će po tom i postignutim rezultatima biti među najboljima u zadnjih 30 godina. Šteta da su za koji mjesec nastupili prvi nesporazumi koji se srećom nisu prenijeli na momčad.

Podijelite