Crikvenička nogometna kronika (65)

IV. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA 2007/2008. g.

Vile su spasile od ispadanja

Bez obzira na to što je Crikvenica u sezoni 2006/2007. zauzela posljednje mjesto, ostala je u IV. ligi, jer su Rovinj i Nehaj ušli u III. HNL, a kako su izvršene male korekcije oko materijalnih uvjeta koje je morao imati klub u IV. ligi, Crikvenica je ostala u tome društvu, zato što je imala bolje uvjete nego neki trećeligaši.
Ostavši u IV. ligi, Uprava i igrači su odlučili barem tu osigurati sigurno mjesto. Na ostvarenju toga plana trebao je poraditi i novi trener Zoran Škerjanc, bivši istaknuti riječki i Dinamov nogometaš, koji je u I. kolu protiv Vinodola postavio ekipu: Hreljac, Čuljat (Peričić), Jurinčić, Knežević, Mataija, Ivančić (M. Vukić), Đulabić, Šarar, Kuna, Ž. Vukić (Skočić) i Šerifi.
Opet su zajedno djelovali Ivančić i Miro Vukić i napravili vatromet pod Kotorom. Ivančić je u prvih 38 minuta polučio dva pogotka uvijek neugodnim Novljanima. Gledaoci su bili zadovoljni, a i crikvenički prodavatelji karata, Joso Baraba ih je prodao preko 340. Kada su Mataija i stari lisac Vukić, tada najstariji igrač 4. lige, postigli pogotke, novi trener Crikveničana je mogao biti zadovoljan. Teško je bilo sucu, koji je žutim kartonima gasio vatru, s tri domaćim, a s pet gostujućim igračima.
Gostovanja u rujnu nisu bila uspješna. Izgubljene su utakmice u Vodnjanu, Delnicama i Umagu (čak 4:0), a kod kuće je išlo isto tako šeprtljavo. Protiv Halubjana je zabilježena pobjeda lijepim pogocima Peričića (2) i Kune, ali su bodove odnijeli Grobničani.
Kada je s Opatijom kod kuće odigrano 2:2, vidjelo se da su Crikveničani već pet utakmica bez pobjede, jer voditi protiv Opatije s 2:0 i čak biti prisiljen to braniti, razumljivo vodi do toga da 75 gledatelja te utakmice nije moglo biti zadovoljno.
Pobjeda protiv Mladosti, i to u 89. minuti, bila je mala utjeha, na Lonji je Hreljac primio 3 gola, a Šerifi je dao samo jedan. Medulin je te jeseni također bio bolji. Na kraju su crikvenički nogometaši ostali dužnici svojim navijačima.
Čak sedam domaćih bodova je oteklo Potokom u nepovrat, a te jeseni je Crikvenica bila deseta:
13 4 2 7 16 : 21 14.
I te jeseni družili su se veterani Crikvenice i Oroslavja slaveći 50. obljetnicu prijateljstva. 207
U proljeće 2008. godine je momčad opet spremao Dubravko Jeličić, jer je Škerjanc otišao. Kad god je koji trener naprasno otišao, a to se često događalo, Ćele je bio tu da pomogne dok se ne nađe drugo rješenje.
Crikvenica je za to proljeće imala šest pripremnih utakmica, a Vinodol devet. Pokazalo se to bitnim ili ne, činjenica je da su Novljani u prvome proljetnom nastavku tukli Crikveničane s 2:0. Zbog nesportskog ispada je isključen gostujući igrač Čuljat, a onda su uslijedile reakcije uzavrelih tribina. Redarska služba i policijske snage su primirile goropadne na Bahalinu.
Slijede pobjede protiv istarskih ekipa Vodnjana i Umaga, a u tim su utakmicama dobru igru pružili Ivančić i Šerifi.
Visokoplasirani Grobničan nije dozvolio iznenađenje, a isto tako ni Opatija.
U Fažani je u 85. minuti na igralištu Olive mladi crikvenički veznjak Željko Vukić pucao s 25 metara, a lopta se u neobičnoj paraboli odbila na visini peterca i odsjela u mrežu. Bili su ovo važni bodovi za opstanak.
Nevjerojatno da je Crikvenica kod kuće igrala 0:0 s Naprijedom i Medulinom, a prijetio joj je ponor. Doduše, Medulin je bio visoko pozicioniran.
Osvojen je bod na Krku i tri kod kuće protiv Buja. Kuriozitet te utakmice je da je na vratima domaćih stajao golgeter Krešimir Ivančić, jer ekipa toga 31. svibnja 2008. godine nije imala vratara po vokaciji. Nakon 401 minute sušne igre su Radan, debitant Kristijan Knežević i Šerifi postigli pogotke.
Značilo je to spas i ostanak u ligi, u kojoj su i lanjske godine imali slične probleme, no agilna Uprava nije mirovala i dok se igrao EURO 2008, oni su planirali. Pokazat će se da su napravili vrlo mudre i pametne poteze.

EURO 2008 je u Austriji i Švicarskoj pružio navijačima silne radosti i veliku tugu; radost kada je pobijeđena Njemačka, čime se Hrvatska plasirala u četvrtfinale, a tu su Hrvate čekali Turci. I tu je prekinut hrvatski san. Hrvatska je povela pogotkom Klasnića u 119. minuti, da bi u 120. došlo do izjednačenja. Slijedili su jedanaesterci, za čije uspješno izvođenje nije bilo snage.

Podijelite