Crikvenička nogometna kronika (64)

Gradonačelnik Božidar Tomašek i Ivan Jurinčić - kapetan prima priznanje prigodom proglašenja najboljih sportaša i ekipa Grada Crikvenice za godinu 1997. godinu

IV. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Slabe igre i u IV. ligi

Četvrta hrvatska nogometna liga bila je blizu sredini natjecateljskoga sustava. Ispred su bili Prva, Druga i Treća liga, a iza županijske lige - Prva i Druga.
I ove je jeseni Crikvenicu napustio i otišao u Vinodol Marijan Tucaković, a otišli su i Peričić, B. i Ž. Vukić. Oslabljene crikveničke snage će krenuti šeprtljavo. U utakmici s Vinodolom kod kuće su za Crikveničane bili kobni baš bivši igrači. Novljani su toga 2. rujna 2006. godine vodili s 1:3, ali su domaći za desetak minuta uspjeli poravnati omjer.
Bumbari - Vodnjan su bolje letjeli i s tri boda, iz tri zgoditka su se spremili za zimu.
Crikveničani ni Jedinstvo iz Nedešćine nisu mogli pobijediti kod kuće, štoviše, izgubili su.
Uskoci su pak svoju utvrdu i ovoga puta dobro obranili. U korektnoj igri bez nogometne ljepote Senjani su matirali skromnog susjeda i starog rivala (2:0).
Prva pobjeda zabilježena je protiv Goranina (1:0), koji je te jeseni bio slab kao i Crikvenica.
Slijede tri izgubljene igre protiv Umaga i Medulina 1921. u gostima i protiv Krka kod kuće.
Mršav bod je uknjižen kod kuće protiv Naprijeda, a strijelac je bio mladi gimnazijalac Ivan Duspara.
U Rovinju su gosti bili potpuno nadigrani (3:0), niti jednom nisu ugrozili vrata domaćina.
U XIII.. kolu je Crikvenica zatvorenom koncepcijom u potpunosti spriječila sve pokušaje napada Grobničana. Velikom koncentracijom igrača u sredini su svi prilazi Hreljcu bili zatvoreni. Opet je mladi Duspara imao hrabrosti ući u šesnaesterac i jednom matirati vratara Mamića.
Put u Opatiju je bio tek izlet zadnjega na tablici. Tek su u zadnjemu kolu raspoloženost vratara Hreljca, snalažljivost Softića i lucidnost Duspare bili recept za teško izborenu pobjedu nad solidnim gostima * (2:0) (Nl, 3. 12.2006. g. S. Lončarić).

Tablica jeseni:
Crikvenica - zadnja na 15. mjestu - 14 3 2 9 13 : 22 11.139,217

U proljeće 2007. godine će pristići: Kuna (iz Belišća), Gibičar (Draga), Brusić (Goranin) i Šerifi (Buzet), a s njima je momčad bitno ojačana. Ipak, cijelo proljeće je bilo neefikasno. Teško su se postizali pogoci, no nije ih puno ni primljeno.
Halubjan je odnio bod, bilo je 1:1; Vinodol je kod kuće slavio s 1:0 (gol Tucakovića).
Konačno trobod u igri s Vodnjanom (2:1), gdje se Kuna pokazao spretnom zvjerkom.
U Nedešćini su Crikveničani uzeli bod, a protiv Nehaja bi, da je sudac poštivao pravilo zadnjega igrača (koji je učinio oštar prekršaj), gosti u Crikvenici igrali s desetoricom, a tko zna kako bi se onda kretao rezultat. Ovako je bilo 0:1.
Kuna je bio jedini strijelac u utakmici s Umagom. Bila je ovo druga proljetna pobjeda u bijegu od zone ispadanja.
U nervoznoj utakmici na Krku (četvorica gostiju i trojica domaćih kažnjeni su žutim kartonima) uhvaćen je bod.
Dobra zamjena, Goran Brusić za Kneževića, postigao je jedini gol protiv Medulina.
Na Lonji su u derbiju začelja i jedni i drugi željeli pobjeći od ponora, što je nakratko uspjelo gostima zahvaljujući visokom skoku Brusića. Radost gostiju je bila velika.
Dvije posljednje utakmice su dobili s 1:0, a strijelac je u obje bio Brusić.
U zadnje četiri utakmice su Istrani pobijedili Crikveničane.
U XXVII. kolu su igrali Crikvenica i Rovinj (0:3). Težak poraz kod kuće naznačio je crne slutnje. Vratar Hreljac je nakon 463' prvi puta kapitulirao, a to će se na toj utakmici dogoditi još dva puta. Crikveničanima su nedostajali požutjeli Jurinčić i Softić, a da u toj utakmici nije bilo žara svjedoči podatak da je sudac dosudio samo 11 prekršaja. Crikveničani su ih morali toliko učiniti sami ako su željeli pobjedu.
U Mavrincima je Kuna pogodio dva puta i Brusić jednom i imali su pobjedu do 78. minute, a na kraju je bilo 3:3. Pobjeda protiv Opatije je stvorila zamršeni poredak na tablici. Ispadala je jedna momčad, a to se moglo dogoditi Buju, Vinodolu ili Crikvenici.
Crikveničani koji su bili u Bujama dugo će pamtiti 9. lipnja 2007. godine (XXX. kolo). U 82. minuti je riješena velika drama na igralištu, u posljednjemu susretu koji je odlučivao o sudbini jedne i druge momčadi. Crikveničanima je odgovarao bod koji ih je ostavljao u ligi, a za Buje je vrijedila samo pobjeda. Dobri gosti su održavali rezultat do te nesretne 82. minute, kad su primili zgoditak. Samo osam minuta Kirce je dijelilo do ostanka u IV. ligi, a kao igraču ti ne preostaje drugo nego da od muke i jada paseš travu.
Rovinj i Nehaj će otići u III. ligu, a Crikvenica je trebala ispasti.

Veterani "Crikvenice" 2006. godine. Stoje slijeva: Stevo Rogač, Ivica Matejčić, Nikola Zoričić, Željko Šarar, Mladen Lukarić, Vitomir Butorac, Darko Car, Zvonko Tomić, Siniša Tomašić, srednji red slijeva: Zdenko Ivančić, Milan Lulić, Marijan Briški, Zoran Šimičević, Dalibor Ostrug, Vladimir Lončarić, Damir Marovski, Huso Bajrami, Dejan Jovanović, Slavko Križovan, Emerik Car, Branko Katnić, čuče: Dubravko Jeličić, dr. Goran Cvitković, Nikola Udovičić, Luka Vulin, Mijat Lovrić, Ivica Miklić, Mato Gavran, Stevo Mirić, Ivica Franković.

Podijelite