Crikvenička nogometna kronika (57)

1 - Radost u svlačionici 1998./1999.
2 - Crikveničanima kirski derbi, izvješće Novoga lista, 8. studenoga 1999. g.

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA 1998/1999. g.

Treće mjesto u Županijskoj ligi

Za novu natjecateljsku sezonu angažiran je i novi trener, Miralem Hasanbegović, kojemu su na raspolaganju bili: Pugelj, Mirković, I. Jurinčić, Grubišić, Čebinac, Barac, Starčević, Demo, Žakula, Juričić, Uremović, Buljat (koji se vratio) te mladi igrači: Vučković, Jovanović, Nekić, Šarar, A. Jurinčić, Rendić, Salkanović, Božičić i Vučaj.
Nema Grozdanića i Blaževića, a Krešo Ivančić je bio na probi u Zagrebu.
U Prvoj županijskoj ligi natjecat će se klubovi: Rječina, Rab, Borac, Lučki radnik, Goranin, Lovran, Krk, Vinodol, Vrbovsko, Klana, Željezničar, Omladinac, Crikvenica i Cres.
Bez Otočca i Croatie se ova liga ne zove Međužupanijska, već Prva županijska, a niža je Druga županijska liga. Utakmice su se igrale nedjeljom.
Crikveničani su u 1. kolu pobijedili Cres (2:0), zatim su dvije utakmice igrali neriješeno.
U 4. kolu su u nervoznoj utakmici u Novome izgubili s 1:0. Crikveničani su dobili pet žutih kartona, a Novljani šest. Igor Baričević je izvrsno branio na vratima domaćih.
Iduće tri utakmice su dobivene. Dobri stari rutiner Marinko Buljat je počeo gotovo na svakoj utakmici davati barem po jedan pogodak.
U zadnjoj utakmici jeseni u Crikvenici protiv Raba (2:1) sudio je mladi i perspektivni sudac Domagoj Vučkov, kojega su gosti napali (Halović).
Na kraju jesenskoga dijela je prvi bio Borac, slijedili su Krk, Klana i Crikvenica.
U proljeće je pristigao Đani Laser, vrsni strijelac i vratio se K. Ivančić. Ekipa je često igrala u sastavu: Bilen (Pugelj), Grubišić, I. Jurinčić, Šarar, Starčević, Gulin, Begović, Barac, Buljat, Laser, Ivančić, a još su igrali i A. Jurinčić, Bosančić te Opala. Toga proljeća se, što je često bio slučaj u crikveničkim redovima, igralo bolje i efikasnije.
Opet se dogodila smjena trenera, Hasanbegović je otišao, a ponovno se vratio Ž. Mažar.
U derbiju XX. kola kod kuće s Borcem bilo je 1:1. Bakrani su se borili tijelima, nogama, glavom ili padom u noge i uspjeli zaštititi svojega golmana Demu, koji je primio samo jedan pogodak.
U Delnicama je Crikvenica pobijedila s 0:1. Rijetko se događa da braća pocrvene u jednoj utakmici, no to se dogodilo braći Ivanu i Andreju Jurinčiću. Andrej je igrao samo jednu minutu, a zbog prigovora na isključenje njegovoga brata (zbog dva žuta kartona) je i sam isključen, no braća su se tješila pobjedom.
I Krčani su se borili za vrh te su iz Crikvenice odnijeli bod. S dva gostovanja u Gorskome kotaru (Vrbovsko, Moravice) su Crikveničani donijeli šest bodova.
I na kraju su, s gotovo istim momčadima kao i prošle godine, Crikveničani s nešto poboljšanim sastavom, novim trenerom i boljim pristupom igri zauzeli treće mjesto.
Predsjednik I. Murn je dao ostavku, a za predsjednika Izvršnoga odbora je izabran Ivica Šunjić.

Podijelite