Crikvenička nogometna kronika (52)

1 - NK CRIKVENICA 1993./94.: Nikola Dragić, Dalibor Starčević, Ivica Barac, Edo Butković, Krešimir Krešić, Srđan Čebinac, Damir Budžar, Milorad Simić, dr. Goran Cvitković (stoje), Ivica Šimić, Dejan Demo, Dražen Blažević, Darko Perić, Leo Filipović, Alen Ažić (čuče)
2 - KADETI I UPRAVA KLUBA 1994. g.: Nikola Udovičić (trener), Vedran Budimir, Davor Uremović, Nino Matić, Ivan Jurinčić, Krešimir Ivančić, Damir Maričić, Bruno Bosančić, Denis Ponjević, Leo Filipović (trener), Branimir Šarar, Ivica Buneta, Vedran Matejčić, Saša Janušić, Darko Deranja (stoje), Ivo Katnić (ekonom), Ivan Car, Ivica Matejčić, Zdenko Ivančić (predsjednik), Milan Lulić, Sotir Jovanovski, Mladen Car, Željko Car-Kolić.

Novi trener - Vukovarac Željko Mažar  

Dana 22. kolovoza 1993. godine održana je redovita izborna skupština NK Crikvenica, na kojoj je izabrano predsjedništvo kluba: Josip Dražić, Danor Matejčić, Goran Blažić, Tomislav Župan, Damir Tus, Edo Markić, Ivan Domijan, Zorko Katunar, Berislav Gašparović, Mato Gavran, Željko Šarar, Damir Gašparović, Predrag Petrović, Ivan Lukarić, Siniša Tomašić, Miljenko Uremović, Željko Justinić, Mladen Car, Željko Car, Ivica Petrinović, Sotir Jovanovski, Mirko Paurović, Damir Vukić, Zoran Šimičević, Dinko Šamanić, Ivan Car, Ivan Katnić, Davor Vukelić, Željko Mudrovčić, Zdenko Ivančić, Ivan Ivanković, Milan Lulić, Ivica Matejčić, Nikola Udovičić, Zvonko Tomić, Damir Car, Ivica Krpan i dr. Goran Cvitković.
Na prvoj sjednici predsjedništva za predsjednika je izabran Zdenko Ivančić, za dopredsjednika Josip Dražić, a za direktora Milan Lulić.
Za nastupajuću sezonu su se, pod vodstvom trenera Željka Mažara i pomoćnika Dubravka Jeličića, pripremali vratari Damir Demo i Vedran Šegulja, za obranu Miodrag Jovanović, Ozren Gulin, Zoran Rubčić, Damir Budžar, Damir Vukić i Ivica Knežević, za veznu liniju Radoslav Brkljača, Ivica Barac, Danijel Ivančić, Dubravko Nemet, Vitomir Butorac, Dalibor Starčević, Dražen Blažević, Leo Filipović, za napad: Igor Juričić, Alen Ažić, Đerđ Lekaj, Bojan Uhlarik, Senad Begović, Dražen Pavlović, a kasnije će pristići Buršić i Skočić.
U Umagu su pred sam kraj susreta gosti iz Crikvenice u tri navrata (Ažić dva puta i Butorac) imali idealne prilike za poravnanje rezultata i osvajanje boda, ali je odličnim intervencijama to spriječio dojučerašnji klupski kolega, vratar Umaga Zdravko Pugelj.
U idućim kolima su Crikveničani pet puta igrali neriješeno a pobijedili su Pulu ICI, Gospić, Opatiju i Pomorac, sve sa 1:0. Efikasnost je bila problem.
Tek su u XV. kolu skromnoj Mladosti iz Fažane dali sedam pogodaka, a ta momčad nije mogla dati pogodak prisebnom vrataru Ivici Kneževiću, koji je inače bio obrambeni igrač, no branio je jer su za tu utakmicu Demo i Šegulja bili spriječeni. Očito Knežević nije imao posla, jer ga  izvjestitelj Milan Lulić nije ocijenio.
Nakon XV. kola je Crikvenica bila druga, iza Lučkog radnika. U Marčani su u zadnjemu jesenskom kolu gosti držali pobjedu, a onda su u 90. minuti kao i u Mavrincima ispustili dva boda.
Po svršetku jesenskoga dijela prvi je bio Lučki radnik (23), zatim Buje (20),  a treća Crikvenica (20). Trener Ž. Mažar je mogao biti zadovoljan, kao i momčad te njihovi vjerni navijači.

Krajem 1994,godine proslavljen je platinasti jubilej. U proljetnome dijelu je počelo s porazom u Vrbovskom, a pobjedom kod kuće protiv Umaga. Bio je to susret najboljih obrana u ligi, jer su u jesenskome dijelu primili najmanje golova.
Krajem ožujka 1994. godine se igrala utakmica Halubjan - Crikvenica (1:1) do prekida u 60. minuti. Zbog snažne kiše i guste magle su uvjeti bili neregularni i sudac je prekinuo susret. Crikveničani su bili bolji takmaci. Za deset dana je u ponovljenome susretu Halubjan pobijedio s 3:1, jer su Desnica i njegovo nogometno znanje bitno prevagnuli u korist domaćih. Crikveničani su igrali u sastavu: Demo, Vukić (Starčević), Butorac, Rubčić, Filipović, Gulin, Barac, Buršić, Ažić, Brkljača i Skočić.
U XVI. kolu je mnogo gledatelja na Balinovcu u Gospiću pratilo utakmicu koja je bila nervozna. U 80. minuti je bilo 1:0 za Crikvenicu, a onda su Gospićani u četiri minute dali dva pogotka. Drugi pogodak je s bijele točke postigao bivši crikvenički igrač koji je tada igrao u momčadi Gospića, Ivica Pušić. Sudac Mrvoš dvije minute prije kraja poništio je Crikveničanima regularan gol i u gužvi koja je zbog tog nastala netko je suca udario, ali ne Grozdanić koji je okrivljen i udaljen iz igre. Očekivao se prekid utakmice, ali se sudac pridigao i nekako stojeći te dvije minute na centru priveo utakmicu kraju.
Bez Grozdanića, Ivančića i Buršića, svoja tri udarna napadača, Crikveničani nisu kod kuće mogli probiti bunker Ogulinčana, što su protiv Opatije ipak jednom učinili kod kuće.
Crikveničane je početkom lipnja iz Nogometnoga kupa izbacio Gospić boljim izvođenjem jedanaesteraca.
Nakon duga 32 kola Crikvenica je zauzela šesto mjesto. Momčad Buja je kao prvak Treće lige - Zapad postala drugoligaš. Još jedno mjesto u Drugoj ligi - Zapad su pokušali na kvalifikacijama popuniti, zapravo ostati u ligi, Lučki radnik i Nehaj. U obje utakmice je Nehaj izgubio, ali su propustom administracije (nepravilna registracija Alena Horvata za Lučki radnik), Senjani  ostali u ligi. Dugo će se voditi rasprave oko ovoga slučaja.

Na 15. svjetskome nogometnome prvenstvu u SAD-u igrali su Brazil i Italija 3:2 (bolje izvođenje jedanaesteraca). Najbolji igrač Mundiala 94 bio je igrač prvaka Brazila Romario. Tragičar prvenstva bio je najbolji igrač svijeta toga vremena, za neke i svih vremena, Argentinac Maradona, koji je na doping kontroli bio pozitivan i isključen je s prvenstva.      

Podijelite