Crikvenička nogometna kronika (46)

Seniorska momčad u Regionalnoj ligi 1988/89. g.: Zdenko Ivančić - trener, Ivan Smojver, Albin Manestar, Ivica Knežević, Dragan Tomaić, Nenad Jurić, Vladimir Lončarić, Ozren Gulin, Damir Tomić, Dubravko Jeličić (stoje), čuče: Damir Vukić, Boro Tomić, Damir Katnić, Marinko Buljat, Leo Filipović, Alen Ažić.

Vrlo uspješan nastup 1988/1989. g.  

U narednoj sezoni će momčad koja je izborila status regionalnoga ligaša trenirati Zdenko Ivančić, a imao je lijep broj igrača koji su konkurirali za sastav. U prvoj jesenskoj utakmici protiv Omladinca istrčali su: Manestar, Vukić, Gulin, Brkljača, Knežević, Smojver, Buljat, Jurić, Lončarić, Šimičević, Filipović i Ažić. Ovaj je sastav pogocima Filipovića i Buljata (2) pobijedio s 3:2.
I protiv Lokomotive je strijelac bio Filipović, a uz njega Ažić. Završilo je s 2:2 te su se po ondašnjim pravilima kod neriješenog rezultata pucali jedanaesterci i u boljem izvođenju su Crikveničani osvojili bod.
U III. i IV. kolu su protiv Rikarda Benčića u gostima i Lovrana kod kuće zabilježene pobjede.
Na Rabu je doživljen neugodan poraz, 4:0, ali su već u idućoj utakmici protiv Vrbovskoga Ažić, Jurić (2) i Brkljača bili strijelci za isti omjer.
Potom su stradale rijeke Dobra i Rječina, dobrano su zamućene crikveničkim igrama i pobjedama.
Malo opuštanje dogodilo se protiv Ina Delte (2:0), ali protiv Jedinstva - Centar i Primorja nije bilo dvojbe oko pobjede plavo-bijelih.
Prije derbija u XII. kolu 6. prosinca 1988. godine između prve Klane i druge Crikvenice, oba su suparnika imala po 17 bodova. Susret u Crikvenici je trebao pokazati tko je bolji, a ipak su slavili Klanjci golovima Aničića. Tako se Klana odlijepila dva boda i teško ju se moglo stići.
Juniori i pioniri se nisu natjecali.

U prijelaznome roku su došli Ivica Svetić i Neven Mavrić, a nakon izdržane kazne igrat će i Dino Smojver. U proljetnome dijelu su momčad trenirali Ivica Matejčić - Haller i Dubravko Jeličić. Juniore je za naredno prvenstvo trebao pripremiti Nikola Udovičić, a pionire Branko Katnić i Željko Šarar.
U prvih šest proljetnih igara Crikveničani su četiri puta na gostovanjima napustili teren pognutih glava. 
Momčad Dobre se pokazala dobrom u Crikvenici (3:1), ali je Rječina kod kuće odnijela Crikveničane do mora (4:2). U susretu s Primorjem kod kuće (2:1) je Radoslav Brkljača bio nestašan i zaradio tri utakmice neigranja.
Protiv Ine i Klane su u odlučujućim utakmicama Crikveničani prvo igrali 0:0, a u drugoj se Klana nije dala iznenaditi na svojoj Grašćini (2:0). Gubitak pet bodova iz ovih utakmica je uzdrmao ekipu koja će na kraju prvenstva završiti kao treća, iza Klane Ina Delte.
Bila je to dobra sezona, u kojoj je seniorskim sastavom prošlo 28 igrača, ali željeni cilj - Hrvatska liga, je izmakao. No, kaže se da ako ti isprva ne uspije, pokušaj ponovno i ponovno ...    

Podijelite