Crikveničanima pobjeda na 19. "Dobrom dupinu"

Vaterpolisti "Crikvenice" osvojili su 19. međunarodni vaterpolski turnir "Dobri dupin". Turnir se održavao od petka do nedjelje u lošinjskoj uvali Čikat te je ove godine namijenjen vaterpolistima rođenim 2008. godine i mlađima uz mogućnost korištenja dva igrača 2007. godišta.
Na turniru je sudjelovalo 12 klubova iz Hrvatske, BiH, Italije i Ukrajine, podijeljeni u četiri skupine nakon čega je uslijedilo razigravanje za konačni poredak. Ovo je inače peti nastup crikveničkih vaterpolista na ovom turniru (2018., 2019., 2021., 2022. i 2023.), drugo finale i ujedno najveći uspjeh.
Prošle godine izmakla im je ukupna pobjeda nakon poraza u finalu od slovačkog "Pirana Sport Club Topoľčany". "Crikvenica" je igrala u skupini D s VK "Marsonia" (Slavonski Brod) i VK "Borac" (Banja Luka). U oba susreta ostvarili su pobjede (18:5 protiv Brođana, 4:10 protiv "Borca").
U polufinalu ih je čekao VK "Vukovar", pobjednik skupine C. U fantastičnoj utakmici uz vatromet golova naši vaterpolisti su ostvarili pobjedu rezultatom 19:15, i time čekirali nastup u finalu. U drugom polufinalu ukrajinski "WPC Uzhhorod" nadvisio je uvjerljivo sarajevski "Torpedo". Ukrajincima se otvorilo mjesto u polufinalu nakon što su vaterpolisti talijanske "Rari Nantes Verona" morali iznenada napustiti turnir budući su im četiri igrača neočekivano dobili poziv u državnu reprezentaciju.
U finalu su naši vaterpolisti iščupali pobjedu protiv žilavih i motiviranih Ukrajinaca. Bila je to uzbudljiva utakmica s puno nervoze na našoj strani. Četiri četvrtine lomili su otpor tvrdog protivnika da bi na kraju uz veliko zalaganje i borbenost ipak izvukli pobjedu rezultatom 17:14.
Uslijedila je erupcija sreće i zadovoljstva, trener Brozičević, pomoćni treneri Novkovski i Galić završili su u zagrljaju s igračima u moru.
- Trijumf na ovom turniru puno nam znači, kao potvrda dobrog rada i smjera u kojem ide klub. Ujedno i velika motivacija za te mlade igrače, da još više zavole vaterpolo i posvete se radu i treningu. Moram kao trener pohvaliti sve dečke, bili su vrhunski, i na terenu i izvan njega. Prava klapa, bio je užitak biti s njima, šaliti se i proslaviti ovaj uspjeh. Najboljim igračem turnira zasluženo je proglašen naš Patrik Turk, najbolji strijelac je Patrik Hegeduš (VK "Vukovar") sa 20 pogodaka, dok je najbolji vratar Josip Glavinić (VK "Jadran" Neum) - izjavio je Zoran Brozičević.

Podijelite