Crikveničani tricama slomili Pazinjane

Marin Komadina, KK "Crikvenica"

A-2 LIGA KOŠARKAŠA – ZAPAD

5. kolo: CRIKVENICA – GHIA STAFF 97:82 (21:20, 28:20, 28:19, 20:23)

Crikvenica, 9.11.2016. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 40. Suci: Stanković, Baki i Šverko (Rijeka).

CRIKVENICA: Modić 23, Domijan, Piškulić 22, Maričić, Mandžuka 1 , Komadina 16, Šamanić 5, I. Benić 3, M. Benić 27.

GHIA STAFF: Fonović 9, A. Ćus 5, P. Ćus 5, Grbić 22, S. Ćus, Daus, Krstinić 20, Despot 9, Tomac 3, Ravnić 9, Guštin.

Trice: "Crikvenica" 15 (Piškulić 6, Komadina 4, M. Benić 3, Modić 1, I. Benić 1),
"Ghia Staff" 10 (Grbić 6, A. Ćus 1, P. Ćus 1, Tomac 1, Ravnić 1)

Košarkaši A-2 lige zbog novog sustava natjecanja (dvije prvoplasirane momčadi čeka još jedno ligaško natjecanje) utakmice 5. kola igrali su danas. Crikveničanima je u goste došla momčad „Ghia Staffa“ koju je s klupe vodio Damir Ćus, legenda pazinske košarke. Gosti su u utakmicu ušli vrlo motivirani s izrazito agresivnom obranom na playmakeru „Crikvenice“ Marinu Komadini, već kod izvođenja lopte. Takva igra dala je rezultata jer napad domaćih nije imao pravu protočnost, a realizacija se svodila na šuteve izvana.

Momčad „Crikvenice“ opet je imala jako dobru tricašku večer, u prvoj četvrtini pogodili su 4 trice od sedam pokušaja, no nisu ništa lošiji bili ni gosti, pa je „Crikvenica“ nakon prvih 10 minuta imala samo koš prednosti (21:20). U drugoj četvrtini trener Oštrić postavlja zonsku obranu s kojom gosti imaju velikih problema, pa se „Crikvenica“ do poluvremena odvaja na značajniih +9 (49:40). U drugom poluvremenu uporni i borbeni gosti polako padaju u tempu i realizaciji, a definitivno su pali krajem treće četvrtine kad „Crikvenica“ diže razliku na +18 (77:59). Nastavljena je dobra tricaška serija domaćih, do kraja su ih zabili ukupno 15 (malo manje od polovice svih koševa), a gosti unatoč silnom trudu nisu bili u mogućnosti ozbiljnije se približiti „Crikvenici“.

Utakmicu je obilježilo nekoliko stvari – individualna kvaliteta Marina Modića i Marka Benića, dvojice igrača koji su daleko iznad razine ove (istina prilično loše) A-2 lige. Opetovano jako dobra igra Edija Piškulića koji se definitivno prometnuo u igrača od kojeg se u budućnosti može puno očekivati i predstava Marina Komadine, po nama najboljeg igrača utakmice. Komadina je igrao bez izmjene gotovo svih 40 minuta (izašao je dvadeset sekundi prije kraja) i obavio je lavovski posao za svoju momčad. Unatoč stalnoj agresiji gostiju i neprekidnom udvajanju, gradio je domaće napade uz vrlo malo grešaka i pritom bio solidno efikasan.

Ono što nije valjalo u momčadi „Crikvenice“ su nedopustivo loše obrambene reakcije, najviše izostanak zagrađivanja igrača kod skoka, tako da su gosti imali previše napadačkih skokova. Za ozbiljnu košarku to se mora promijeniti, jer će svaki jači protivnik takvu igru „Crikvenice“ sigurno znati kazniti.

I. Šubat

Podijelite