Crikveničani na 25. Zagreb maratonu

Fotografije: Robert  i Ana Maria Bashota na 25. Zagreb maratonu                                      

U organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza u nedjelju 9. listopada održan je 25. Zagreb maraton, najpopularnija i najmasovnija cestovna utrka u Hrvatskoj. Na nedjeljnoj utrci sudjelovalo je više od 10.000 trkača među kojima su bili i crikvenički zaljubljenici u trčanje. Dionicu polumaratona (21 km) u kategoriji muškaraca istrčali su Robert Bashota i Boris Lovrić, dok je u ženskoj konkurenciji utrku građana (5 km) istrčala Ana Maria Bashota.
Robert Bashota bio je vrlo zadovoljan svojim nastupom u Zagrebu:
- Konačno sam se spustio ispod 1:50:12 što mi je bio cilj u ove četiri godine koliko se aktivno bavim trčanjem. Nadam se da ću na našem crikveničkom maratonu još popraviti ovaj rezultat i istrčati ispod 1:50:00, iako je kod nas staza nešto teža.
Tim rezultatom Robi je zauzeo 36. mjesto od 73 natjecatelja u kategoriji od 50 do 54 godina, dakle u zlatnoj sredini. Bashota ističe kako je među trkačima bilo puno upita o crikveničkom Adria Advent Maratonu koji je na rasporedu 27.11.2016., a brojni su trkači najavili dolazak u Crikvenicu. Zanimljivost s 25. Zagreb maratona je da je Robi na dresu imao naš logo, pa se možemo pohvaliti da je i crikva.hr istrčala polumaraton u Zagrebu, uz značajan marketinški efekt.

I.Š.

Podijelite