Bribirac na svjetskom tronu: Bruno Kraljić dvostruki juniorski svjetski prvak (U23) u boćanju

Najbolji na svijetu: Boćarska reprezentacija Hrvatske (U23) - Tomislav Kolobarić (izbornik), Marin Ćubela, Pero Ćubela i Bruno Kraljić
2 - Sastav "Svetog Jakova" lani na Jakovlji: Zvonimir Maras, Karlo Šaban, Lucijan Srdoč i Bruno Kraljić
3 - Bruno je svjetske naslove jučer proslavio s boćarima "Svetog Jakova" - Vjekoslavom Matetićem, Ivicom Šabanom, Kristijanom Šipekom i Sebastijanom Tomićem

Na Svjetskom prvenstvu u boćanju za mlađe seniore (U23) i juniore (U18) završenom jučer u Monacu reprezentacija Hrvatska osvojila je ukupno 4 medalje. Od toga je čak dvije i to dvije zlatne medalje osvojio naš Bribirac Bruno Kraljić. Naslov svjetskog prvaka za mlađe seniore (U23) Kraljić je osvojio u brzinskom izbijanju, te u brzinskom štafetnom izbijanju zajedno s Marinom Ćubelom iz „Zrinjevca“. Naša reprezentacija predvođena izbornikom Tomislavom Kolobarićem je u ovom uzrastu od tri discipline koje su se igrale, uz te dvije zlatne medalje, došla i do srebrne medalje koju je osvojio Pero Ćubela („Zrinjevac“) u preciznom izbijanju, čime je postala najbolja reprezentacija na svijetu.

Juniorska reprezentacija (U18) koju je vodio izbornik Čedo Vukelić osvojila je brončanu medalju u disciplini parovi klasično i to Mateo Načinović i Dario Juričić iz riječkog „Vargona“, dok je u preostale dvije discipline ostala bez odličja. U najužem krugu kandidata za odlazak na SP u ovom uzrastu bili su i igrači „Svetog Jakova“ Karlo Šaban i Zvonimir Maras, ali ih izbornik Vukelić nije uvrstio u sastav reprezentacije.
Bruno Kraljić se boćanjem počeo baviti na jogu u Jadranovu, gdje je njegov pokojni otac Josip igrao za „Sveti Jakov“. Tu je prepoznat njegov boćarski talent, pa je ubrzo registriran i počeo je igrati za „Sveti Jakov“, a kako je igrački nevjerojatno brzo napredovao uslijedio je njegov odlazak u redove prvoligaša „Vargona“ gdje i danas igra i jedan je od najboljih prvoligaških igrača u Hrvatskoj.

I. Šubat

Podijelite