Borna Mohač završio nastup na EP u Danskoj na odličnom 25. mjestu


Mladi jedriličar "Vala" Borna Mohač plasirao se na ukupno 25. mjesto na jučer završenom Europskom prvenstvu u jedrenju u klasi "Optimist" u danskom Sonderbergu.
To je odličan rezultat mladog crikveničkog jedriličara s obzirom na to da je ostvaren u konkurenciji 220 jedriličara iz cijelog svijeta (prvenstvo je bilo otvorenog tipa). Ujedno Borna je najbolje plasirani član reprezentacije Hrvatske na ovom velikom natjecanju, a u poretku jedriličara iz Europe je na 22. mjestu.
Naslov prvaka pripao je Grku Iasonu Panagopoulosu, a druga dva mjesta na postolju zauzeli su Talijani Artur Brighenti i Andrea Tramontano.
Borna je, kako je regata odmicala jedrio sve bolje, u prva dva plova finala zauzeo je 34., pa 27. mjesto, da bi u zadnjem plovu bio deveti.
- Ovo je Borni prvo veliko natjecanje, te je time ovaj rezultat još vrjedniji.  To je pokazatelj njegovog velikog talenta, ali prije svega predanosti jedrenju i ustrajnom radu na treninzima. Ako ovako nastavi, pred njim je sigurno velika jedriličarska karijera, to se već sada može predvidjeti - istakao je Robert Jurinčić, trener u JD "Val".

crikva.hr

Podijelite