Borna Mohač najbolji i na 23. "Kupu Lošinja"

U Lošinju je od 3. do 6.11. održana kriterijska regata „23. Kup Lošinja" za klasu Optimist u organizaciji Jedriličarskog kluba „Jugo“. Na regati je nastupilo 92 jedriličara iz Hrvatske i Italije.
Jedriličarsko društvo "Val" imalo je na natjecanju 9 jedriličara u pratnji trenera Svena Katnića.
Prvog dana flota nije isplovila na more zbog loših uvjeta na moru, bilo je previše vjetra, puhalo je jugo 30-40 čvorova praćeno jako velikim valovima.
Drugog dana odjedrena su dva plova po buri snage 15-20 čvorova. Trećeg dana flota je isplovila ujutro na more, te nakon višesatnog čekanja uspjela odjedriti još jedan plov, te je regata valjana za kriterijsku ljestvicu. U takvim uvjetima naši su se jedriličari snašli odlično i ostvarili odlične rezultate.

Borna Mohač je pobjednik regate, Niko Katunar je treći u ukupnom poretku, a Rita Lukarić treća u kategoriji djevojčica do 12 godina. Borni je ovo četvrta pobjeda u nizu na regatama, a Niko se od zadnje 4 regate tri puta se našao na postolju.
Prije same regate naši optimisti (njih 1 2)sudjelovali su na jedriličarskom kampu u organizaciji županijskoga saveza u trajanju od šest dana.

Rezultati jedriličara "Vala" na 23. "Kupu Lošinja":
1. Borna Mohač
3. Niko Katunar
35. Kuzma Naumenko
39. Laura Čugalj
43. Dorian Car
47. Doria Pajan
51. Filip Dragojević
67. Rita Lukarić 3. mjesto u kategoriji djevojčica
75. Luka Car

- Zadovoljni smo rezultatima naših jedriličara, iako malo tužni zbog nepotrebnih diskvalifikacija Laure, Doriana, Dorie i Luke što ih je u konačnici koštalo puno boljeg rezultata. - komentiraju iz "Vala".

crikva.hr

Podijelite