Borna Mohač i Ursula Balas pobjednici regata u Crikvenici

Najmlađi jedriličari "Vala" u klasama Optimist, ILCA 4, ILCA 6  nastupili su na regati prošlog vikenda u domaćem akvatoriju i prikazali odlično jedrenje.  Na regati je nastupilo 92 jedriličara i jedriličarke iz Hrvatske, a JD "Val" je imao dvanaest natjecatelja u klasi Optimist, dvije natjecateljice u klasi ILCA 4 i tri natjecatelja u klasi ILCA 6.   
U subotu su odjedrena dva plova po levantu snage 8-12 čvorova, dok su u  nedjelju odjedrena još tri plova po sličnim uvjetima. 

Odlična  je bila cijela ekipa, najbolje plasirani bio je Borna Mohač na prvom mjestu, Laura Čugalj je zauzela ukupno četvrto mjesto, a u konkurenciji djevojčica bila je druga. Ena Mohač je prvoplasirana djevojčica do 12 godina te 10. u ukupnom plasmanu, Rita Lukarić je treća u konkurenciji djevojčica do 12 godina, a Sandro Mato Car je u konkurenciji dječaka do 12 godina zauzeo treće mjesto.

U klasi ILCA 4 naše djevojke odlično su jedrile, Doria Pajan je regatu završila kao druga, a u konkurenciji djevojčica osvojila je prvo mjesto, a Dora Švast je treća djevojka. 
U klasi ILCA 6 Ursula Balas je regatu završila na prvom mjestu, dok je Nika Udovičić treća u ukupnom plasmanu i treća djevojka.

Regatu je odlično organizirana uz puno truda vrijednih članova JD "Val". Za njihov trud nagradio ih je i Eol te je odjedreno svih pet regata po planu.   
U sklopu ove tradicionalne regate održano je Prvenstvo Hrvatske za klasu 470 (to je olimpijska klasa za dvojce mix, jedriličar i jedriličarka sačinjavaju posadu). Oni su također odjedrili svih pet regata, prvaci države su posada Sheidl-Samaržija.
 

Rezultati jedriličara "Vala":

Klasa Optimist

1. BORNA MOHAČ
4. LAURA ČUGALJ (2. u konkurenciji djevojčica)
10. ENA MOHAČ  (1. u konkurenciji djevojčica do 12 g.)
14. DORIAN CAR
15. RITA LUKARIĆ (3. u konkurenciji djevojčica do 12 g.)
16. SANDRO MATO CAR (3. u konkurenciji dječaka do 12 g.)
17. NIKO KATUNAR
18. TOMA  KUKULJAN
25. FILIP  DRAGOJEVIĆ
27. TONI  TURINA
28. TENA  KARLOVIĆ
36. LUCIJAN  PENAVA  

Klasa ILCA 4:  

2. DORIA  PAJAN (1. u konkurenciji djevojaka)
8. DORA ŠVAST (3.u konkurenciji djevojaka)  

Klasa ILCA 6:  
1. URSULA  BALAS 
3. NIKA UDOVIČIĆ 

Članovi jedriličarskog društva "Val"

Podijelite