Borna Mohač i Sven Katnić s reprezentacijom na Europskom prvenstvu za klasu Optimist

U Loosdrechtu u Nizozemskoj jučer je počelo Europsko prvenstvo u timskom jedrenju za klasu Optimist.
U sastavu reprezentacije Hrvatske su i članovi crikveničkog Jedriličarskog društva „Val“ – Borna Mohač i trener Sven Katnić. Uz Bornu u reprezentaciji Hrvatske su Toma Smirčić (JK „Split“), Nina Marušić (JK „Zvir“,, Hvar) i Una Krivić (JK „Uljanik“, Pula).
Na natjecanju sudjeluje 15 ekipa (Hrvatska, Danska, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Izrael, Italija, Norveška, Poljska, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska i Nizozemska), koje su prošle godine na Europskom prvenstvu u Danskoj izborile nastup na ovom natjecanju. Uz odličnu organizaciju, zanimljivo je da su ekipe smještene u obiteljima (organizatora), čime natjecatelji, uz priliku za druženje i komunikaciju na engleskom jeziku, imaju prilike upoznati i nizozemsku kulturu i običaje.
Nakon premjeravanja i otvorenja prvenstva krenula su jedrenja. Prvog dana jedrenja naša ekipa ostvarila je četiri pobjede i dva poraza.
Drugog dana jedrenja naša ekipa ostvarila je šest pobjeda i dva poraza, te je sa ukupnim omjerom od deset pobjeda i četiri poraza ušla u zlatnu skupinu . Trenutno je na četvrtom mjestu sa istim brojem bodova kao trećeplasirana Grčka. Nakon odjedrenog round robina („svaki sa svakim)“ prvih osam ekipa ušlo je u zlatnu skupinu, dok preostale reprezentacije Europsko prvenstvo nastavljaju u srebrnoj skupini.
U zlatnoj skupini nastavljaju se jedrenja svako sa svakim, te će prve četiri ekipe ući u polufinale i finale i samim tim u borbu za medalje.
Želimo puno uspjeha našim reprezentativcima.

crikva.hr

Podijelite