Borna Mohač 5. na Prvenstvu Hrvatske u klasi "Optimist"


U Splitu je od 31.8. do 4.9. održano Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist na kojem je sudjelovalo i 5 mladih jedriličara crikveničkog "Vala".
Dok se u Crikvenici održavala tradicionalna regata za krstaše povodom "Ribarskog tjedna" trener Sven Katnić je s našim optimistima sudjelovao na PH u Splitu. 
Na regati je nastupilo 157 jedriličara iz Hrvatske, Italije, Ukrajine, te ima puno razloga za zadovoljstvo. Prva dva dana nakon odjedrene 4 regate po maestrulu snage 12-18 čvorova završene su kvalifikacije i većina  naših jedriličara su se plasirali u zlatnu skupinu za finalna jedrenja koja su se održala u subotu i nedjelju.
U finalu održana su tri plova. Najbolje se snašao i odjedrio naš reprezentativac Borna Mohač koji je kroz cilj ušao kao 2., 15., i 1. te u konačnici završio na 5. mjestu, kako je ispred njega bila jedriličarska iz Ukrajine Borna je završio kao 4. Hrvat. malo je falilo do medalje...
- U Klubu smo prezadovoljni rezultatima,  a jako je važno što imamo kontinuitet u rezultatima. Ova regata je ujedno i izborna za reprezentaciju te smo osvojili veliki broj bodova za kriterijsku ljestvicu.
Nažalost radi zdravstvenih problema nismo bili kompletni na PH, ali to je sada iza nas, svi treniraju i spremaju se za daljnje izazove. - izvještava trener Robert Jurinčić. 

Rezultati na PH

Zlatna grupa

5. Borna Mohač

36. Niko Katunar

57. Laura Čugalj

74. Doria Pajan


Srebrna grupa

48. Dora Švast 

crikva.hr

 

Podijelite