Boćari "Svetog Jakova" sutra počinju natjecanje u drugoligaškoj konkurenciji

1 - Vjekoslav Matetić, voditelj ekipe "Svetog Jakova"
2 - Žarko Jerčinović, Loris Polić i Karlo Šaban

Ovog vikenda počinje nova boćarska natjecateljska sezona u kojoj će boćari „Svetog Jakova“ opet igrati u drugoligaškoj konkurenciji, drugoj po jačini ligi u Hrvatskoj. Jakovari su već igrali u 2. ligi iz koje su prije dvije godine nesretno ispali, a sada se vraćaju nakon impresivne sezone u kojoj su bez ijednog poraza osvojili naslov prvaka u 3. HBL – Istra, Primorje.
Voditelj boćara „Svetog Jakova“ Vjekoslav Matetić (ujedno i izbornik hrvatske U-23 reprezentacije) s puno optimizma očekuje početak drugoligaškog natjecanja:
- Nakon fenomenalne prošle sezone u kojem smo ostvarili zaista sjajne rezultate spremno ulazimo u novu sezonu. Podsjetit ću da naša seniorska ekipa nije zabilježila niti jedan poraz prošle sezone, da je naša juniorska ekipa osvojila naslov prvaka Hrvatske te da su naši juniori i kadeti od ukupno 12 disciplina u čak 10 pojedinačni prvaci Hrvatske. Velika je šteta što se zbog pandemije koronavirusa nisu održavala europska i svjetska prvenstva, jer bi sigurno naši mladi boćari i s njih donijeli nova odličja.
Novo veliko priznanje, nagrada „Dražen Petrović“ koju je upravo dobio Karlo Šaban novo je, dosad najveće priznanje za naš sportski kolektiv i novi je podstrek u našem budućem radu.
U novoj drugoligaškoj sezoni nastojat ćemo se plasirati u gornji dio ljestvice, među prve tri ekipe, što bi značilo i plasman u novu 1. hrvatsku boćarsku ligu – sjever. Naime, nakon ove sezone formirat će se boćarska Superliga sa 8 klubova te dvije prve lige, a naša je želja ući u tu 1. ligu. Smatram da to naša ekipa može postići, premda to neće biti nimalo lako jer je ovo vrlo jaka liga u kojoj igra puno vrhunskih i iskusnih boćara. Međutim, mi u ekipi imamo četiri reprezentativca u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koji iz dana u dan sve više napreduju i igraju sve bolje. Uz njih je još nekoliko odličnih boćara koji imaju kvalitetu za ovu ligu i puno motiva za dokazivanje, pa sam uvjeren kako ćemo uspješno odigrati sezonu pred nama – zaključuje Matetić.
Za Boćarski klub „Sveti Jakov“ u 2. hrvatskoj boćarskoj ligi – sjever igrat će Karlo Šaban, Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Damir Poslek, Dario Džida, Loris Polić, Ivica Šaban, Kristijan Šipek, Dorijan Čandrl, Mirko Mijolović, Adrian Šipek, Leon Brnić i Luka Tomić.

Uz "Sveti Jakov" u 2. hrvatskoj boćarskoj ligi natječu se ekipe "Sveti Luka" (Josipovac), "Ante Starčević" (Zagreb), "Sesvete", "Lovran", "Sveti Rok-Klana", "Podhum", "Sloga" i "Marčelji".

U prvom kolu koje se igra na jogu u Jadranovu, u subotu u 15:00 sati, boćari „Svetog Jakova“ igraju protiv momčadi „Svetog Luke“ iz Josipovca, prigradskog naselja Osijeka.

Boćari "Svetog Jakova": Damir Poslek, Kristijan Šipek, Mirko Mijolović, Dario Džida, Loris Polić, Ivica Šaban, Vjekoslav Matetić (stoje),Adrian Šipek, Lovro Šipek, Karlo Šaban, Žarko Jerčinović i Filip Klarić

crikva.hr

Podijelite