Boćari "Svetog Jakova" sutra kreću u superligaško natjecanje

Utakmicom između Boćarskog kluba "Sveti Jakov" i Boćarskog kluba "Sokol Orbico" iz Dugopolja sutra počinje natjecanje u Super Hrvatskoj boćarskoj ligi, najvišem rangu boćarskih natjecanja u Hrvatskoj.
Uz "Sveti Jakov" i "Sokol Orbico" u Superligi su "Istra Poreč", "Biston" (Baška Voda), "Zrinjevac" (Zagreb), "Metković", "Pazin"i "Pula". 
Boćare "Svetog Jakova" predvodi voditelj Vjekoslav Matetić, inače direktor svih hrvatskih boćarskih reprezentacija, koje su na nedavno održanim svjetskim boćarskim prvenstvima postigle odlične rezultate.
Upravo su osvajači medalja sa svjetskih prvenstava glavni aduti Jakovara, prije svih sjajni Karlo Šaban, dvostruki svjetski prvak iz Montbrisona i Mersina. Uz Karla očekuje se da će dobre rezultate postizati Lovro Šipek, Žarko Jerčinović i Filip Klarić, osvajači medalja na nedavnom juniorskom SP. Slijede Leon Petz (koji ima prvoligaško iskustvo kao bivši igrač "Vargona") te Damir Poslek i Loris Polić koji već desetak sezona uspješno igraju za "Sveti Jakov". Najstariji u ekipi su Ivica Šaban i Kristijan Šipek koji će uskočiti ako zatreba, a svoju će priliku tijekom sezone sigurno dobiti i najmlađi - Adrian Šipek, Leon Brnić i Petar Saftić, koji su još kadeti.
"Sveti Jakov" je i inače najmlađa momčad u Superligi i bit će zanimljivo kako će se jakovarska mladost nositi s iskusnim boćarskim imenima kojih u svakom klubu Superlige ima napretek. 
Koliko je ova liga kvalitetna govori i podatak da je prošle nedjelje BK "Istra Poreč" osvojio drugo mjesto na Final fouru boćarskih prvaka Europe. Boćari "Istre Poreč" su uz  "Biston" (koji brani naslov prvaka iz prošle sezone) glavni favoriti za prvo mjesto, a zanimljivo je da u redovima porečke momčadi igra Bruno Kraljić, koji je boćati počeo upravo u "Svetom Jakovu". Za momčad "Bistona" igra naš "Kralj joga" Marino Milićević, tako da ćemo i ove dvije momčadi pratiti s posebnom pozornošću. 
Treba istaknuti da je igranje "Svetog Jakova" u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj i veliko postignuće crikveničkog sporta. Nakon sjajne generacije crikveničkih rukometaša koja je početkom 2000-ih igrala u najvišem rangu hrvatskog rukometa, boćari "Svetog Jakova" su prva momčad iz našeg Grada na toj razini. Nekad su dres "Crikvenice" nosili trofejni rukometaši Načinović, Franović, Prskalo i drugi, danas dres "Svetog Jakova" nose trofejni boćari Šaban, Jerčinović, Šipek i Klarić.
Poželimo im puno sreće u superligaškom natjecanju!    

Utakmica između "Svetog Jakova" i "Sokol Orbica" igra se u subotu 19.11. s početkom u 15:00 sati u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci. Direktan prijenos (live stream) ove utakmice možete pratiti na nedavno pokrenutoj web stranici Boćarskog kluba "Sveti Jakov". 

Raspored 1. kola:
SVETI JAKOV - SOKOL ORBICO
ZRINJEVAC -PAZIN
ISTRA POREČ - PULA
BISTON - METKOVIĆ

Boćarski klub "Sveti Jakov": Vjekoslav Matetić (voditelj), Lovro Šipek, Karlo Šaban, Damir Poslek, Loris Polić, Leon Petz, Kristijan Šipek (stoje), Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Adrian Šipek, Ivica Šaban, Leon Brnić i Petar Saftić 

Podijelite