Boćari "Svetog Jakova" juniorski prvaci Hrvatske!

Samo tjedan dana nakon što su osvojili naslov prvaka Hrvatske u kadetskoj konkurenciji mladi boćari „Svetog Jakova“ to su isto napravili i u konkurenciji juniora. Time su još jednom potvrdili da „Sveti Jakov“ ima najbolje mlađe kategorije boćara u Hrvatskoj, ali ne samo to, ova ekipa „Svetog Jakova“ je aktualni prvak Europe.
Završnica Prvenstva Hrvatske igrana je jučer u Rijeci na terenima BC Podvežica i na njoj su sudjelovale najbolje plasirane četiri ekipe s ranije odigranih ligaških natjecanja Hrvatske juniorske boćarske lige. U juniorskom play-offu su sudjelovali: BK „Pula“, juniorska ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, BK „Vargon“, Rijeka i BK „Sveti Jakov“, Jadranovo.
U polufinalu su Jakovari pobijedili juniore „Pule“, u čijim je redovima crnogorski reprezentativac Gracija Stjepčević, rezultatom 17:7, da bi potom u finalu uvjerljivo nadigrali riječki „Vargon“ rezultatom 16:6.
U finalu nije bilo nikakvih neizvjesnosti, udarna četvorka Jakovara – Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović i Adrian Šipek napravila je vodstvo od 14:0 da bi potom u igru ušli još mlađi boćari „Svetog Jakova“ i Riječani su ublažili poraz.
U sastavu „Svetog Jakova“ koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske bili su Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Adrian Šipek, Luka Tus, Leon Brnić, Klara Širola i Luka Tomić. U odsutnosti Vjekoslava Matetića juniore „Svetog Jakova“ je vodio Kristijan Šipek.
Podsjetimo juniori „Svetog Jakova“ su i prošle godine bili prvaci Hrvatske, što je još jedna potvrda da je Jadranovo s bližom okolicom pravi rasadnik najboljih mladih boćara u Hrvatskoj.

Poredak:
1. SVETI JAKOV Jadranovo
2. VARGON Rijeka
3. EKIPA BS DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
4. PULA

Juniori "Svetog Jakova" prvaci Hrvatske s predsjednikom HBS-a Denisom Peršićem

Podijelite