Boćari "Svetog Jakova" dospjeli do polufinala Kupa Hrvatske

Na terenima Boćarskog kluba "Mitnica" u Vukovaru, u organizaciji Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije odigrana je 14. i 15. listopada završnica Kupa Hrvatske za seniore na kojoj je sudjelovalo 16 ekipa: klubovi Super HBL-e 22./23. i pobjednici županijskih natjecanja. Na turniru se u disciplini četvorke prvi puta natjecalo čak 16 klubova jer je odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza ove godine obvezu nastupa imalo svih osam prošlosezonskih Superligaša kojima se pridružilo još osam pobjednika županijskih, međužupanijskih i gradskih kup-natjecanja. Stoga je ove godine u Vukovaru konkurencija bila najkvalitetnija moguća, a među najboljim hrvatskim klubovima bili su i boćari "Svetog Jakova" koji su se iskazali plasmanom u polufinale, među 4 najbolje momčadi na završnici.
Jakovari su zaustavljeni u polufinalu od pobjednika kupa, ekipe "Istre Poreč". Do polufinala "Sveti Jakov" je u skupini prvu utakmicu izgubio od "Zrinjevca" 6:8, da bi zatim dobili BK "Šubićevac" 13:4 te u repasažu BK "Umag" 13:6. U četvrtfinalu pobijedili su "Pulu" rezultatom 12:10, da bi u polufinalu bili zaustavljeni od BK "Istre Poreč" pogotkom balina (za spas) nakon isteka vremena, za konačni rezultat 5:7.
U finalu su boćari "Istre Poreč" bili bolji od "Metkovića" čime su osvojil naslov pobjednika Kupa.

Za "Sveti Jakov" su igrali: Lovro Šipek, Neven Vičević, Leon Petz, Filip Klarić i Damir Poslek, a ekipu je vodio Kristijan Šipek. Ovaj nastup "Svetog Jakova" je odlična najava skorašnjeg početka Super hrvatske boćarske lige koja počinje 28. listopada. U 1. kolu boćari "Svetog Jakova" gostuju u Dubrovniku protiv novog superligaša "Hajduka Rašice".

Podijelite