Boćari "Svetog Jakova" danas protiv viceprvaka Europe

Danas u Poreču boćari "Svetog Jakova" igraju protiv najjačeg protivnika u dosadašnjoj klupskoj povijesti. 
U 3. kolu Super Hrvatske boćarske lige igrat će protiv "Istre Poreč", aktualnog viceprvaka Europe, od kojeg je na nedavnom Final Fouru bio bolji samo francuski "Saint Vulbas". Tako će se u porečkoj dvorani danas sastati aktualni europski viceprvak "Istra Poreč" i juniorski prvak Europe "Sveti Jakov"što je zaista kuriozitet.
U sastavu "Istre Poreč" puno je boćarskih zvijezda, spomenimo Nanada Tadića, Darijana Živolića, Rolanda Marčelju, Matea Načinovića i druge, a posebno će zanimljiv bit ogled Brune Kraljića u dresu "Istre Poreč"protiv jakovarskih boćara. Naime, Bruno je s boćanjem počeo u "Svetom Jakovu" i nezaobilazan je u kontekstu čudesne jakovarske boćarske priče. 
U ovoj utakmici Porečani su favoriti, no mladi boćari "Svetog Jakova" su pobjedom protiv "Sokol Orbica" pokazali kako mogu biti nezgodan protivnik svakome i da će u Poreču pružiti dobar otpor domaćinu.
To potvrđuju i riječi trenera Vjekoslava Matetića:
- Naš je cilj u Poreču predstaviti se u najboljemmogućem izdanju. Ekipa dobro trenira i u dobroj je formi te svi željno očekuju ogled protiv velikog protivnika. Znamo protiv koga igramo, nemamo imperativ rezultata i s užitkom ćemo se prepustiti čarima vrhunskog boćanja. 
Ovo je Jakovarima druga prvenstvena utakmica pošto je njihov ogled sa "Zrinjevcem", koji se trebao igrati prošle subote, odgođen zbog nastupa "Svetog Jakova" na juniorskom Final Fouru. Tako je pred Jakovarima poslije Poreča veliki tjedan, naime najprije će u subotu na Podvežici igrati protiv prvaka "Bistona", a onda će dan kasnije, u nedjelju također na Podvežici, igrati zaostalu utakmicu protiv "Zrinjevca". 

Ivica Šubat
  

Podijelite