Boćari "Svetog Jakova" danas počinju natjecanje u Superligi

Danas počinje natjecanje u Super hrvatskoj boćarskoj ligi, najjačem momčadskom natjecanju u Hrvatskoj, u kojem sudjeluje 8 najboljih hrvatskih boćarskih klubova. Među boćarskom elitom istaknuto mjesto zauzimaju boćari „Svetog Jakova“ iz Jadranova, kojima će ovo biti druga sezona igranja u najvišem rangu natjecanja.
Uz „Sveti Jakov“ u Superligi igraju „Istra Poreč“ (aktualni prvak), „Pula“, „Biston“ (Baška Voda), „Metković“, „Zrinjevac“, povratnik u Super HBL riječki „Vargon“ i novi član „Hajduk Rašica“. Superligaši i prvoligaši će u 2023.godini odigrati pet kola zaključno s 2.12.2023. godine, a nastavak slijedi 13.1.2024.godine.

Boćari „Svetog Jakova“ spremni su za početak prvenstva i ulaze u natjecanje s puno optimizma, nakon dobrih nastupa na kup-natjecanju u Vukovaru i odličnih rezultata njegovih mladih boćara u Monaku. Primarni cilj je zadržavanje statusa superligaša i ostanak u ligi, a nadanja su da bi se mogao napraviti iskorak i plasman u ligu za prvaka, među 4 najbolje hrvatske momčadi.
„Sveti Jakov“ je zadržao kompletnu momčad iz prošle sezone koju predvodi višestruki svjetski prvak Karlo Šaban. U sastavu su zatim osvajači odličja na najvećim svjetskim natjecanjima u mlađim kategorijama Žarko Jerčinović (također dvostruki svjetski prvak), Filip Klarić, Lovro Šipek, Leon Petz i najmlađi, izuzetno talentirani Adrian Šipek i Luka Tus. Nešto stariji su Damir Poslek i Loris Polić te povratnik Dario Džida. Momčad je značajno pojačana dolaskom Nevena Vičevića iz „Kukuljanova“ boćara koji ima superligaško iskustvo i odlično se uklopio u sastav. Voditelj momčadi „Svetog Jakova“ je Kristijan Šipek koji je nakon dugogodišnje igračke karijere prešao u trenerske vode i rasteretit će Vjekoslava Matetića, koji zbog obaveza koje mu nameće funkcija direktora svih selekcija hrvatske boćarske reprezentacije ne može biti stalno uz momčad.
U momčadi je odlična atmosfera, ambicije su velike, a da nisu bez pokrića govore fantastični rezultati koje klub postiže, posebno u mlađim kategorijama. Vjekoslav Matetić je u promišljanjima o budućnosti istaknuo:
- Ako ova momčad ostane na okupu i ako klub nastavi funkcionirati kako treba te ako se još bolje organiziramo, možemo za koju godinu u borbu za prvaka. Dečki koje imamo su već sada veliki igrači, a imaju još puno mogućnosti i prilike za napredak.

Prvo kolo Super lige igra se danas od 15 sati, a Jakovari na startu imaju gostovanje u Srebrenom kraj Dubrovnika, gdje će igrati protiv „Hajduk Rašica“. Zahvaljujući angažmanu Bojana Trkulje i Lucijana Srdoča ovu utakmicu moći ćete pratiti uživo na YouTube kanalu.

Boćarski klub "Sveti Jakov" u sezoni 2023./2024.: Vjekoslav Matetić, Dario Džida, Loris Polić, Karlo Šaban, Neven Vičević, Damir Poslek, voditelj Kristijan Šipek (stoje), Žarko Jerčinović, Lovro Šipek, Filip Klarić, Adrian Šipek, Luka Tus i Leon Petz

Ivica Šubat  

Podijelite