Boćari "Svetog Jakova" danas gostuju u Metkoviću


Prvi od crikveničkih sportaša u ligaška natjecanja u novoj kalendarskoj godini kreću oni najbolji - boćari "Svetog Jakova" iz Jadranova. Nastavlja se natjecanje Hrvatske Super Hrvatske boćarske lige te u današnjem 5. kolu Jakovari gostuju u Metkoviću protiv istoimenog domaćina.
Jakovari su još jučer otputovali u Matković, nažalost značajno oslabljeni. Voditelj ekipe Vjekoslav Matetić oporavlja se od posljedica srčanog udara koji je doživio nakon Božićnog juniorskog turnira u prosincu u Rijeci tako da će momčad u Metkoviću voditi Kristijan Šipek. Zbog poslovnih obaveza u sastavu neće biti kapetana Ivice Šabana niti bolesnog Lorisa Polića. Dobra je vijest da će igrati Adrian Šipek, međutim samo valjačke discipline.
Unatoč problemima Jakovari se nadaju pozitivnom rezultatu, premda ga neće biti jednostavno dostići. U redovima "Metkovića" je niz vrhunskih boćara poput Markice Dodiga, Antonia Prlaguzića, Marka Jerčića, Mate Ćorluke i drugih.
U dosadašnja četiri ligaška susreta "Sveti Jakov" ima dvije pobjede i dva poraza, dok su Metkovci triput poraženi (od "Bistona", "Sokol Orbica" i "Pule"), no u zadnjem kolu su u gostima pobijedili "Pazin".
Sve upućuje na izuzetno zanimljiv boćarski ogled koji ćete, zahvaljujući Bojanu Trkulji i Lucijanu Srdoču, moći pratiti i u live prijenosu na službenoj web stranici BK "Sveti Jakov" te na klupskoj facebook stranici, od 15:00 sati. 

crikva.hr

Podijelite