Bebeteka za Majčin dan

Irena Krmpotić, ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica

U povodu Majčinog dana koji obilježavamo u čast majki i majčinstva svake godine druge nedjelje u svibnju, a ove godine u nedjelju 10. svibnja, Gradska knjižnica Crikvenica poziva svu djecu na sudjelovanje u izradi crteža.
Toga dana se majke i bake uglavnom darivaju cvijećem, te čestitkama i malim poklonima koje su izradila njihova djeca i unuci, a djeca imaju priliku pripremiti poklon za mame i bake zajedno s Gradskom knjižnicom Crikvenica.
Na YouTube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=DiqsiRy2vco treba poslušati slikovnicu Volim te, mama! autorice Melanie Joyce, u prijevodu Filipa Kozine. Ilustratorica ove lijepe slikovnice je Polona Lovšin, a nakladnik Naša djeca ustupio je pravo za javno čitanje.

Ova nježna slikovnica slavi nezamjenjivu majčinu ljubav prema djetetu. Svako dijete prepoznat će mekoću majčinih jutarnjih poljubaca, brižnost njezina pogleda koji prati dijete tijekom dana i toplinu njezinih zagrljaja prije spavanja, a vi ćete u ovim riječima sigurno prepoznati svoje mame ili bake.
Zadatak je prema vlastitom izboru nacrtati svoju mamu ili baku, mamu i sebe ili ljubav prema mami i crtež pokloniti mami ili baki.
Roditelje molimo da crtež fotografiraju i s imenom djeteta pošalju na mejl adresu knjiznica@knjiznica-crikvenica.hr do 17. svibnja 2020. Svi pristigli radovi bit će uvršteni u novu virtualnu izložbu Gradske knjižnice Crikvenica.

Prva virtualna izložba Albino koraljno carstvo može se pogledati na linku: https://www.artsteps.com/view/5eb1700cc3d4d9579685885c

Podijelite