"Arxice" poražene u Otočcu u 1. kolu Prve ženske lige


1. ŽENSKA LIGA - SKUPINA B

1. kolo: OTOČAC - ARX CRIKVENICA 55:48 (16:8, 14:12, 10:9, 15:19)

OTOČAC: Hajpetar 4, Prpić, Bizanović, Bogdanić, Matasić, Stilinović 13, Pleša 13, Gavrić 4, Karaga 9, Spretnjak 12 

ARX: Horvat, Juričić 1, Bašić 15, Nikšić, Srdoč 8, Đurić, Pažanin 2, Kljajić 5, Soldo 10, Rogić 5, Starčević, Rešetar 2

U subotu 23.10. u Otočcu Ženski košarkaški klub "Arx Crikvenica" počeo je natjecanje u Prvoj ženskoj ligi. Naša mlada ekipa sačinjena od juniorki i kadetkinja hrabro je krenula u svoju prvoligašku avanturu. Nakon pobjede u Kupu Ružice Meglaj-Rimac protiv "Otočca" na domaćem parketu, upozorenja trenera Kozlevčara da će na gostovanju biti druga utakmica nažalost su se ostvarila. 
O utakmici više od trenera Krešimira Kozlevčara:
- U utakmicu krećemo energetski loše što dopušta da se razigraju igračice "Otočca" koje nisu igrale u Crikvenici (Stilinović, Karaga, Spretnjak). Prvu četvrtinu otvaramo sa 16:8 u korist domaćina.
Drugu četvrtinu naša iskusnija petorka (Srdoč, Juričić, Soldo, Bašić) igra bolje, ali napadački iako u razrađenim situacijama, ostajemo kratki za poentiranje protiv zone 2 - 3 domaćina, koju su igrale svih 40 minuta.
Analizom u svlačionici pokušavamo dignuti svijest da moramo nametnuti našu igru pressing obranom što uspijevamo te u završnici utakmice stižemo na svega -5 razlike. Bašić, Srdoč i Soldo pokrenule su napad, ali na žalost u ranoj fazi utakmice ostajemo bez Kljajić, Rogić i Pažanin zbog pet prekršaja. 
Na kraju utakmice zaslužena je pobjeda ŽKK "Otočac" na kojoj im sportski čestitamo. Našim curama ne možemo puno zamjeriti ako greške počnemo svjesno ispravljati, a priliku za iskupljenje već imamo u nedjelju u 15 sati protiv ekipe "Salone".  
želio bih nešto reći i o nekorektnosti ŽKK "Otočac". Komentarima na svojim službenim stranicama nesportski su komentirali našu igru i suce što smatramo uvredom. Drago nam je da je povjerenik lige reagirao po pravilniku te da se takvo ponašanje i sankcioniralo. U našem Klubu ove sezone igramo s mladim curama (bez ijedne seniorke) i cilj nam je pružiti priliku kroz natjecanja i utakmice djevojkama da sportski stasaju. Možda nismo ostvarili pobjedu, ali u već dvije utakmice naše mlade igračice 2006. godišta Kljajić i Rogić počinju u petorici i pokazuju talent za nešto više, Pažanin pokazuje raskoš svojeg talenta, Nikšić sve veću skakačku sigurnost itd...
Rezultatski znamo da će nam biti teško, ali od toga ne bježimo i s trenutnim budžetom Kluba koji ne dopušta seniorska pojačanja, to je trenutna realnost. Idemo zajedno dalje i gledamo prema budućnosti. - rekao je trener Kozlevčar.

Rezultati 1. kola:

OTOČAC - ARX CRIKVENICA 55:48 
ZADAR PLUS - VODICE  82:60
ZADAR - JABUKA  78:56

 

Podijelite