Arxice dvaput poražene od Zadranki

 
KUP RUŽICE MEGLAJ RIMAC

ARX CRIKVENICA - ZADAR PLUS 73:79 (16:25, 23:20, 16:17,18:17)

Kraljevica, 22.10.2022. Dom kulture i sporta.

ARX: Horvat, Sunara, Rogić 30, Nikšić 10, Petelin 2, Đurić 5, Blažević 16, Starčević 2, Toić, Benić, Kljajić 8, Rešetar.
ZADAR PLUS: Kovačević 13, Arnwime 18, Perić 4, Stilinović 6, Borodžić 20, Perić, Dražić 18, Šugnjo.

Košarkašice "Arxa Crikvenica" odigrale su dvije službene utakmice protiv jake ekipe "Zadra Plus", jednu u Kupu, a drugu prvenstvenu. Košarkašice su te utakmice ovako komentirale:

Marija Nikšić: Bubnjevi i sjajna podršku sa tribina davali su nam dodatnu motivaciju da kvalitetnom protivniku poput "Zadra Plus" priuštimo izazovnu utakmicu. U samu utakmicu ušli smo dekoncentrirano, te smo prvu četvrtinu uz velike propuste u obrani izgubile sa velikom razlikom. U sljedeće tri četvrtine pružile smo kvalitetan otpor protivničkoj ekipi, te smo u trećoj četvrtini rezultat okrenule u našu korist. Nakon toga opet slijedi period dekoncentrirane igre gdje smo protivniku dopustile da ostvari prednost koju su zadržali do samog kraja utakmice. Utakmica je bila egal do kraja no unatoč sjajnoj atmosferi na tribinama i dobroj energiji sa klupe, nismo uspjeli izboriti pobjedu. Dekoncentrirani ulazak u utakmicu na kraju nas je koštao pobjede i nastavka natjecanja u kupu Ružice Meglaj Rimac. No kao vrlo mlada ekipa poslali smo jednu lijepu poruku i pokazali izvrsnu energiju za koju vjerujem da će nas u sljedećim utakmicama odvesti do vrlo lijepih rezultata.

Emma Kljajić: Na samome početku utakmice nismo uspostavile svoj ritam igre, ušle smo u prvu četvrtinu dekoncentrirano što je rezultiralo vodstvom za ekipu "Zadar Plus". Nakon tog perioda dekoncentracije sabrale smo se te odličnim obranama i napadima znantno smanjile razliku rezultata. U ostalom u tome nam je pomogla fenomenalna energija publike koja je nas je tijekom cijele utakmice podržavala. U zadnjoj četvrtini opet lagano gubimo koncentraciju te ekipa "Zadar Plus" zasluženo odnosi pobjedu. Ovo je bila izuzetna utakmica i bez obzira na rezultat zadovoljne smo jer se vidi napredak od prošle sezone i u ostalom dokazale smo da možemo igrati sa kvalitetnim ekipama. Svaka igračica je pokazala borbenost i želju za igrom. Htjela bih još istaknuti našu igračicu Viktoriju Rogić koja je opet postigla visokih 30 poena. Još jednom čestitke ekipi iz Zadra.

PRVA LIGA KOŠARKAŠICA - GRUPA B 

1. kolo: ARX -ZADAR PLUS 47:83 (15:25, 10:20, 9:19,13:19)

Crikvenica, 23.10.2020. Dvorana OŠ Zvonka Cara. Opunomoćenik: Nereo Krolo. Suci: Dalibor Lenac, Edi Miletić

ARX: Horvat 2, Sunara, Rogić 13, Nikšić 9, Petelin, Đurić 5, Blažević 7, Starčević 6, Toić 2, Benić, Kljajić, Rešetar..
ZADAR PLUS: Kovačević 10, Arnwime 28, Perić 10, Stilinović 4, Borodžić 10, Perić 2, Dražić 17, Šugnjo 2.

Mia Blažević: Druga utakmica, potpuno drugačija od prve. Prije početka druge utakmice mislile smo da smo greške naučili od dana prije međutim umor je rekao svoje. Loše smo krenuli i tako završili. Uvijek ima prilike za popravak i načina za bolju igru. Čeka nas tjedan pregledavanja utakmica i grešaka u igri te treninzi koji će biti bazirani na popravak iz utakmica. Dati ćemo sve od sebe te pozitivno gledati u budućnost. Arxice se ne predaju lako te nas čeka uzbudljiv nastavak sezone. Vratit ćemo se jače i bolje.Čestitke curama iz Zadra na borbenim utakmicama!

Nives Petelin: Na drugoj utakmici nas je i dalje pratila dekoncentracija od dana prije te i dodatni umor. Znajući za svoje prijašnje greške i također umor protivničke ekipe mislile smo da će nam biti lakše savladati ih. Nažalost to nam nije pošlo za rukom i završilo je loše za nas. Sigurna sam da je i tome pridonjelo što nam je falilo čari sa tribina koju smo imali vidjeti dan prije. Nakon par dana odmora ćemo na treningu biti sto jače i  čvršće te ćemo promišljenije riješavati probleme koji nas prate na terenu te to pokazati u sljedećim utakmicama. Također čestitam ekipi iz Zadra na pobijedi i fair playu.

crikva.hr

Podijelite