"Arxice" bolje od "Gospića" u Juniorskoj ligi

1,2 - Juniorke ŽKK "Arx Crikvenica" 

JUNIORSKA LIGA KOŠARKAŠICA  

1. kolo: ARX CRIKVENICA - GOSPIĆ  63 : 43 (22:12, 14:12, 17:9, 10:10)  

Crikvenica, 24.4.2021.  

ARX CRIKVENICA: Stipeč 5, Horvat 5, Gržac 5, Rešetar 4, Nikšić 4, Đurić 2, Vukić 2, Rogić 20, Starčević 1, Kljajić 11, Pažanin 4. Trener: Kozlevčar   
GOSPIĆ: Maras 10, Kolačević 4, Umljenović 2, Marinac, Radošević 4, Bubaš, Renković, Jerković, Nikšić 4, Milković 19. Trener: Vujnović      

Košarkašice „Arxa“ pobijedile su ekipu „Gospića“ u 1. kolu Juniorske lige koja se smije igrati u skladu s epidemiološkim mjerama. Pobjeda posebno veseli jer je ovo i prva pobjeda u ovom natjecanju, a isto tako i prvi nastup u povijesti kluba u juniorskoj ligi.

Opširan komentar dobili smo od trenera košarkašica „Arxa“ Krešimira Kozlevčara:
- Sama utakmica imala je dinamičan tempo i od početka se moglo vidjeti koliko nam je svima nedostajalo igrati utakmice. Zanimljivost je da, ukoliko ne brojimo Waba ligu (koju igraju naše mlađe cure), zadnju utakmicu odigrali smo 4.3.2020. Pauza uzrokovana Covid pandemijom ostavila je velike posljedice na sport te je svaka utakmica koju uspijemo odigrati pobjeda za košarku.  
Od početka utakmice imali smo odličan skok u napadu i obrani te veseli doza želje za trčanjem. Iskorištavamo dobru energiju te u prvom poluvremenu napadački imamo dobre situacije prema košu gdje se najviše istaknula Rogić (20p) koja pravovremenim trčanjem i na dodavanja naših bekova iskorištava prostor koji joj je ekipa otvorila.  Veseli i suradnja naših krila Rogić-Nikšić koje su dobro izgledale zajedno, međusobno se dopunjavajući u igri što je rezultat kratkog uigravanja na treninzima.  
Prvo poluvrijeme vodimo rezultatom 36:24 gdje smatramo da smo mogli stvoriti i veću rezultatsku prednost, ali velikim brojem izmjena utjecali smo na ritam igre. Htjeli smo u ranoj fazi pružiti skoro svim djevojkama priliku za igru upravo zbog toga što su dugo vremena bile bez utakmica.  
Početkom treće četvrtine podižemo agresivnost u obrani i odlazimo na veću razliku. Šteta da nismo mogli imati bolji pristup u obrani u drugoj četvrtini, ali s obzirom na broj utakmica očekivali smo oscilacije u igri. Kako je utakmica išla prema kraju nastavili smo s velikim brojem rotacija u izmjenama što su neke djevojke iskoristile za dokazivanje. Potrebno je izdvojiti Karlu Horvat koja u svojoj prvoj utakmici uspijeva zabiti 5 koševa i na radost cijele klupe nagraditi svoje redovite dolaske na treninge.   
Kraj utakmice i pobjeda od 20 razlike te veselje koje nažalost nismo mogli podijeliti s publikom, ali nadamo se da će se i to uskoro promijeniti. 

SJETILI SE BIVŠIH KOŠARKAŠICA "CRIKVENICE"

- Zanimljivost s utakmice su i naše nove majice na zagrijavanju na kojima smo se sjetili prvih cura koje su igrale košarku u Crikvenici od ne tako davne 1973. do 1979. godine pod imenom KK „Crikvenica“.
Tako su Lidija, Gina, Jasenka, Erna, Darija, Dubravka, Tanja, Marijeta, Dubravka, Jasenka, Beba, Ksenija, Diana, Ana, Nensi, Jadranka, Marina, Metoda, Slobodan i Tomislav bili ponovno na košarkaškom terenu s nama. 
Hvala i sponzoru Viktoru Juriću i Caffe baru „Tina“ na podršci!   
Za našu ekipu već ove srijede 28.04. u Rijeci slijedi rezultatski važna utakmica gdje imamo priliku boriti se za odlazak na državno natjecanje sa ekipom FSV-a koja je pobjedom nad Pulom od 116:19 ostvarila pravo nastupa u finalu regije. Ekipa FSV-a pojačana sa djevojkama iz Petrinje, Rovinja, BiH te šire okolice predstavlja respektabilnu ekipu te od naših cura očekujemo da daju sve od sebe i da imaju pravi pristup na terenu sa osmjehom jer ponovno igramo košarkaške utakmice.   

https://www.youtube.com/watch?v=hHeitmIQvug - video kako smo se pripremali.

crikva.hr    

Podijelite