Antonija Butković izabrala Ivana Butorca i Ivanu Knežević Šambić

1 - Antonija Butković
2 - Sara Mandekić i Antonija Butković

Standardna igračica prve postave Ženskog rukometnog kluba „Murvica“ Antonija Butković izabrala je najbolje sportaše Grada Crikvenice u 2020. godini. Antonija u svom izboru nije mogla glasovati za rukometaše irukometašice.

Izbor Antonije Butković je sljedeći:  

- Najbolji sportaš: IVAN BUTORAC (Nogometni klub „Crikvenica“)
- Najbolja sportašica: IVANA KNEŽEVIĆ ŠAMBIĆ (Stolnoteniski klub „Crikvenica“)
- Najbolja ženska ekipa: STOLNOTENISKI KLUB „CRIKVENICA“
- Najbolja momčad: NOGOMETNI KLUB „CRIKVENICA“
- Najbolja sportašica mlađih kategorija: NIKA MANESTAR (Jedriličarsko društvo „Val“) 
- Najbolji sportaš mlađih kategorija: ŽARKO JERČINOVIĆ (Boćarski klub „Sveti Jakov“)  

O svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri Antonija Butković je rekla:
-
Prve rukometne korake započela sam sa svega  6 godina u Ženskom rukometnom klubu “Vinodol“ gdje sam igrala sve do svoje 15 godine. Upisi u srednju školu i odluka gdje ću nastaviti igrati za mene nikako nisu bili lagani. Srce je vuklo na jednu stranu gdje je većina mojih suigračica nastavila  s rukometom u Crikvenici, ali ja sam se ipak odlučila na to da pokušam nešto više u riječkom “ Zametu“. Tamo sam igrala kadetsku državnu i županijsku ligu sa svojim godištem (1998.) samo prvi dio sezone, točnije odradila sam završnicu za mlađe kadetkinje gdje smo osvojile drugo mjesto u državi.
Nakon toga odlučila sam se za povratak kući te sam do početka iduće sezone pauzirala i razmišljala o povratku rukometu. Iduće sezone odlazim u “Murvicu“ gdje za novog trenera dolazi Mladen Prskalo. Pod njegovim vodstvom igrale smo najprije treću ligu, a zatim drugu ligu. Pozicija koju sam igrala je desno krilo, neprirodno u odnosu na to da sam dešnjakinja. Prvi pokušaj ulaska u 1. ligu  bio je 2017. godine kada smo zauzele drugo mjesto, ali cilj smo ostvarile već iduće godine. U toj godini imala sam dosta problema s ozljedama - prvo rame, a zatim je uslijedila i ozljeda koljena. Operacija prednjih križnih i meniska udaljila me s terena devet mjeseci, ali vratila sam se jača. – ispričala je Antonija.

crikva.hr

Podijelite