Andrej Lovrić dobitnik Zlatne plakete za Ekofotku 2022.

1Andrej Lovrić, Ne bacajte otpad    
2 - Andrej Lovrić
3 - Andrej Lovrić, Mali životinjski svijet 

Osnovna škola Vladimira Nazora i od ove godine ponosna vlasnica platinastog certifikata ekoškola, može se pohvaliti još jednim iznimnim uspjehom na području ekologije.
Učenik osmog razreda Andrej Lovrić dobitnik je Zlatne plakate za Ekofotku 2022. godine. Naime, radi se o natječaju koji se provodi u okviru međunarodnog programa ekoškola i to u dvije kategorije prema zadanoj temi na razini osnovnih škola Republike Hrvatske. Svrha je projekta poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkoga mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je pojedinac dužan živjeti u suglasju s prirodom.
Fotografija Andreja Lovrića pod naslovom „Ne bacajte otpad“ proglašena je najboljom u konkurenciji između 206 pristiglih fotografija na temu „Ovo nanosi bol našoj majci prirodi“. Nadareni mladi fotograf Lovrić sudjelovao je i u kategoriji „Priroda je u najmanjim stvarima najveličanstvenija“ s fotografijom po naslovom „Mali životinjski svijet“, a upravo ta fotografija u konkurenciji od čak 896 pristiglih radova crikveničkoj je ekoškoli osigurala naslov najuspješnije škole na ovogodišnjem natječaju.
Andrejeva mentorica je učiteljica Tehničke kulture i voditeljica Fotoskupine Suzana Mandić

Andrej Lovrić, Mali životinjski svijet 

                                 

Jasmina Manestar

 

Podijelite