Anamarija i Lea uspješne na gastro natjecanju u Splitu

U sklopu projekta regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva FitSplit, kojeg provodi Turističko-ugostiteljska škola Split, održano je natjecanje Gastro ,,KREIRAJ SAM!,, - FitSplit 2023. od 5. do 8. ožujka 2023. 
Srednju školu dr. Antuna Barca predstavljale su učenice 3b razreda smjer konobar, Anamarija Katušić i Lea Bošnjak, uz mentoricu Dijanu Pavlić.
Prvog dana natjecanja parovi su imali zadatak izraditi dekoraciju prema vlastitoj ideji koristeći se materijalima iz zadane košarice. Ocjenjivao se izgled dekoracije, složenost dekoracije, pravilno korištenje namirnica i materijala, izgled i urednost radnog mjesta. Drugog  dana natjecanja pripremali su duge mješavine prema vlastitoj ideji koristeći se zadanom košaricom napitaka. Naše učenice su istovremeno pripremale identičan cocktail pri čemu je bio naglasak na sinkronizaciju njihova rada. Prije početka rada natjecatelji su napisali recepturu duge mješavine.
Natjecanje se provodilo u pet disciplina -kreiraj sam-moja destinacija; kreiraj sam-svečani menu; kreiraj sam-cocktail s potpisom; kreiraj sam-tko će brže, tko će bolje; kreiraj sam-jelo s potpisom.
U disciplini iz Ugostiteljskog posluživanja - Kreiraj sam - ,,Cocktail s potpisom" Anamarija i Lea osvojile su treće mjesto! Učenice su nas učinile ponosnima jer su pokazale svoju stručnost, vještinu, kreativnost, profesionalnost i uspješno rješavanje praktičnih zadataka kao i pripravu duge barske mješavine.

Iris Mrzljak       

Podijelite