7. međunarodne sportske igre umirovljenika u Crikvenici - Olimpijada umirovljenika

Prošle nedjelje održane su 7. međunarodne sportske igre umirovljenika (Olimpijada umirovljenika)  u Crikvenici. Dojmove s ovog velikog skupa umirovljenika u našem gradu prenio nam je Juraj Rošić, predsjednik Udruge umirovljenika „Sunce“, organizatora igara:

- U ranim jutarnjim satima počelo je okupljanje naših gostiju u parku ispred hotela „International“. Tu su se okupili svi naši gosti iz Novog Vinodolskog, Senja, Otočca, Karlovca, Čakovca, Krka, Rovinja, Poreča, Ljutomera, Kidričeva-Cirkovce kao i naši stari prijatelji iz Mostara. Gosti iz Slovenije došli su sa svojom glazbom. Nastalo je opće veselje.
Krenula je i pjesma te smo se nakon okupljanja svi skupa uputili prema našem lijepom trgu gdje je bilo predstavljanje sudionika. Sportska arena bila je lijepo postavljena sa svim potrebnim sportskim rekvizitima. Na početku naš zbor Udruge „Sunce“ otpjevao je Lijepu našu. Minutom šutnje odali smo počast svim poginulima u Domovinskom ratu kao i svim preminulim članovima svih udruga. Naša najstarija članica gospođa Nevenka Stener upalila je olimpijski plamen nakon čega je započeo kulturni program u kojem su sudjelovali najmlađi članovi plesne skupine KUD-a „Vatroslav Lisinski“, a potom i stariji folkloraši. Potom su članice naše Udruge  izvele novu točku – ples can-can, uz pratnju našeg orkestra. Zapjevala nam je i klapa "Nono" iz Krka, a na kraju je i slovenski sastav izveo dvije skladbe. Zatim nam se sa par riječi obratila dopredsjednica Hrvatskih udruga umirovljenika i na kraju  gđa. Ivana Matošić, dogradonačelnica Grada Crikvenice. Pozdravila je sve prisutne, zaželjela nam lijepo druženje i uspjeh u sportskom dijelu te su tako igre bile otvorene.  

Sam sportski dio protekao je u pravom sportskom duhu. Nadmetalo se pravo sportski u pikadu (muškarci i žene), nabacivanju kolutova (muškarci i žene), ubacivanju lopte u koš (muškarci i žene), visećoj kuglani (žene), šahu (muškarci) kao i nordijskom hodanju. Nakon tri sata sportski dio je završen na zadovoljstvo svih sudionika.  
Ručak je započeo u 13 sati u parku u hladu u veseloj atmosferi. Za odličan ručak moramo zahvaliti hostelu „Karlovac“ i to nije prvi puta. Nakon ručka započeli smo s podjelom medalja. Ovo se doživi malo kada – i oni koji nisu ništa osvojili (Krk i Ljutomer), kao i oni koji su imali malo više sreće, svi su se radovali.  Nakon ručka i podjele medalja svi gosti prošetali su se gradom, neki su se čak i kupali. Potom smo se ponovno okupili na Macelu te smo uz muziku nastavili s pjesmom i plesom. Nakon roštilja veselju je došao kraj. Rastanak je trajao do 21 sat.

Svi hvalospjevi idu svima nama koji smo cijeli dan odradili na vrlo visokom nivou. Svi zajedno smo sportski pobjednici. Veliko hvala svim sudionicima u kulturnom programu te svim sucima koji su odlično obavili svoj posao. Hvala svim sponzorima i hvala gospođi Matošić, dogradonačelnici Grada na lijepim riječima dobrodošlice. Također, veliko hvala djelatnicima „Eko-Murvice“ i Turističke zajednice Grada Crikvenice koji su nam pomogli u realizaciji našeg programa.
Svih 550 sudionika ponijeli su lijepe dojmove iz našega grada uz ono poznato – doviđenja! Ja se moram posebno zahvaliti svim svojim članovima koji su sudjelovali u cijelom programu. Bili su zaista odlični i osvjetlali su obraz nas umirovljenika Crikvenice. Vjerujte, svi predstavnici po dolasku svojim kućama javili su nam se i nahvalili nas te rekli kako su bili prezadovoljni – rekao je Juraj Rošić.     

OSVAJAČI MEDALJA      

  ekipa zlato srebro bronca
1. SUNCEACRIKVENICA 3 0 0
2. OTOČAC 1 1 0
3. KIDRIČEVO 1 0 3
4. ROVINJ 1 1 1
5. MOSTAR 1 0 0
6. KARLOVAC 1 1 0
7. POREČ 0 3 0
8. ČAKOVEC 0 2 3
9. SENJ 0 1 1
10. NOVI VINODOLSKI 1 0 1
11. KRK 0 0 0

crikva.hr

 

Podijelite