160 natjecatelja na 4. "Savate Openu Crikvenica"

1 - 6: Nikol Vukić u svojoj prvoj borbi i s trenerom Ivicom Manestrom

Proteklog je vikenda Crikvenica ugostila najbolje savate borce Hrvatske na 4. Savate Openu u organizaciji Savate kluba „Reful“. Održane su 94 atraktivne borbe u assaut verziji francuskog boksa, a sudjelovalo je 160 natjecatelja svih uzrasta u muškoj i ženskoj kategoriji.
U kategoriji za djevojčice do 25 kilograma članica kluba domaćina SK „Reful“ Nikol Vukić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju i to na svom prvom natjecanju. Hrabru Nikol na putu do prvog velikog sportskog uspjeha bodrili su njezini ponosni roditelji, članovi njezinog kluba, a osvojila je i simpatije brojne publike u Gradskoj sportskoj dvorani.
Savate Open u Crikvenici održao se po četvrti put, no sa stankom od dvije godine zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. Najbolji savate borci rado odabiru crikvenički turnir zbog odlične posjećenosti koja im jamči kvalitetne borbe i objektivno odmjeravanje pripremljenosti i kvalitete.
Podijeljena su brojna odličja po kategorijama, a proglašeni su i najuspješniji klubovi turnira kao i najbolji tehničar. Prebrojavanjem osvojenih medalja najuspješnijim klubom proglašen je SK Fight Club „Kovačić“ iz Varaždina, a zatim slijede SK „Omega“ također iz Varaždina te SK „Stubica“ iz Donje Stubice.
Posebno priznanje i pehar za najboljeg tehničara turnira dodijeljeno je Patriku Grđanu iz SK „Omega.
Natjecanje je održano pod pokroviteljstvo Grada Crikvenice, Turističke zajednice Grada Crikvenice te tvrtke Eko Murvica d.o.o.      

Podijelite