Zvuci klapske pisme odjekivali Pazdehovom

Ljubitelji klapske pjesme su u subotu 1. lipnja u prekrasnom ambijentu uvale Pazdehova u Dramlju mogli uživati u nastupu devet klapa na 11. Smotri klapa „Sveta Jelena“ Dramalj.
Nastupile su muške klape Tić iz Triblja, Flumen iz Rijeke i Pučki pivači Donji Kaštili. Ženske su snage bile nešto jače ove godine pa su se tako publici predstavile klapa Anima Arbae s Raba, klapa Garofuli iz Bibinja, Zikva s Pašmana, zagrebačke klape Obilanca i Ćakulone, a sve su svojim nastupom začinile domaćice – klapa Sveta Jelena iz Dramlja koja je ujedno i organizator ovog klapskog susreta.
Smotru je vodio Neno Pavinčić te razveselio publiku koja je pred kraj smotre dobila na poklon CD Bašćinski glasi, koje je ovom prilikom darovao nekadašnji organizator istoimenog događaja u Rijeci Kristijan Fonović.
Svi koji su subotnju večer odlučili provesti u Dramlju nisu pogriješili. Klape su nas povele na čarobni put vođen klapskom tercom, pa su se tako mogle čuti izvorne klapske pjesme, ali i obrade hitova zabavne glazbe na klapski način.
Ženska klapa Sveta Jelena nije krila zadovoljstvo. Kišne kapi pokušale su pokvariti ovo posebno druženje, ali ribarska kućica ŠRD „Lovrata“ ugostila je sve klape, a klapska se pisma čula dugo u noć.
Ovim putem ženska klapa Sveta Jelena zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se Smotra održi, a gostujuće klape zahvalile su riječima da se teško može doživjeti ovakvo gostoprimstvo.
- Hvala svima i vidimo se na našoj Pazdehovi 2020.! Pripreme već počinju!- najavljuju iz klape Sveta Jelena.

crikva.hr

Podijelite