Zbog lošeg vremena prezentacija "Ceste plave ribe" održat će se u ponedjeljak

Lipanj je u Crikvenici u znaku plave boje i to ne samo zbog mora i neba. Plava sam i ja, a mogu biti malena ili krupna. Ja sam plava riba, a meni je posvećen cijeli tjedan na crikveničkoj rivijeri.

Od 22. do 29. lipnja u Crikvenici se održava „plavi“ tjedan – šesti po redu „Tjedan plave ribe“.
Pitate se zašto je tjedan dana posvećeno baš meni? Nekada sam bila jedna od najvažnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani. Osim toga, crikvenički su ribari već u 18. stoljeću bili iskusni i poznati majstori u lovu na mene, plavu ribu, ali i ostale ribe. Mnogi od njih su svoje vještine prenosili na generacije ribara diljem svijeta. A ne zaboravimo i činjenicu da spadam u zdravu prehranu.

„Tjedan plave ribe“ vezan je uz projekt „Cesta plave ribe“ koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, inspirirana ribarskom prošlošću i tradicijom ovoga kraja.
Prezentacija „Ceste plave ribe“ održat će se u ponedjeljak, 25. lipnja u centru Crikvenice od 19 sati.
Iako je prvotni termin bio 22. lipnja, prezentaciju smo odgodili zbog najave lošeg vremena.
Nakratko zaboravite na meso i mesne proizvode jer sve posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda jela od plave ribe, kao i kulinarska radionica s vrsnim kuharima Draganom Viskovićem i Nikolom Cossuttijem. Pripremat će se ukusni specijaliteti kao što su crkveniške rupice, brudit, domaća zelena tjestenina s tunom i salsom, fishburger i sl.
Moći ćete pogledati i prezentaciju ribolovnoga alata, a kada probate sve moje specijalitete, slobodno zaplešite, jer će se za još veseliju atmosferu pobrinuti glazbeni sastav „Nebuloza“.

Nemojte misliti da su sva događanja u tjednu posvećenom meni smještena u Crikvenicu. Slave me i vole na cijeloj crikveničkoj rivijeri!
U subotu, 23. lipnja, bit će veselo i u Jadranovu i u Crikvenici.
Jadranovo priprema „Feštu od tune“ na rivi Mulina u 19 sati, a u centru Crikvenice se održava „Večer ribarske tradicije“ s početkom u 21 sat. Ponedjeljak je dan za „Ribarsku feštu od lokarde“ u centru Selca u 19 sati, a četvrtak, 28. lipnja, za dramaljsku lučicu Pazdehovu u kojoj će se također održati „Ribarska fešta od sardele i lokarde“ s početkom u 19 sati.

Naši ugostitelji za vas su pripremili menije po cijeni od 100 kuna koje ćete moći odabrati i kušati tijekom cijelog, promotivnog tjedna u nekima od ugostiteljskih objekata, a to su: „Amor“ (Crikvenica), „Bodulka“ (Crikvenica), „Domino“ (Dramalj), „Feral“ (Jadranovo), „Kantunić“ (Selce), „Karoca“ (Crikvenica), „Mendula“ (Crikvenica) i „Riva“ (Selce).  
Posjetite nas i otkrijte kakav je osjećaj koračati „Cestom plave ribe“ i što je na njoj tako posebno. Možda nisam zlatna ribica i ne ispunjavam sve želje, ali svakako mogu zadovoljiti i najvećeg gurmana u vama.  

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori: „Jadran“ d.d., „Ekskluziva“ d.o.o., Srednja škola Dr. A. Barca, Restoran „Domino“, PŠRD „Arbun“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Vinarija „Pavlomir“.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica.

crikva.hr                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Podijelite