Zanimanje poduzetnika za projekt "Edukacijom do uspjeha"

2 - Tena Peričić i Ivona Matošić Gašparović
3 - Kristijan Košćić
4 - Snježana Sikirić
5 - Margareta Goić Beretin
6 - Okrjepa u režiji konobe "Trabakul"
8 - Zoran Ježić
9 - Mirjana Grčić Fabić
10 - Linda Mitrović
11 - Ekipa iz SŠ dr. Antuna Barca
12 - Kristijan Košćić i Nina Nadašvili iz "Trabakula"

Poprilično zanimanje poduzetnika izazvala je sinoć održana prva edukacija u sklopu projekta „Edukacijom do uspjeha“. Gradska vijećnica bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, pa bi organizatori za sljedeće edukacije možda mogli razmisliti i o većem prostoru.
U uvodnom dijelu nazočnima su se obratili Ivona Matošić Gašparović, zamjenica gradonačelnika i Kristijan Košćić, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, a projekt je predstavila Snježana Sikirić, viša stručna suradnica za gospodarstvo, turizam i projekte u Gradu Crikvenici. 
Potom je izv. prof. dr. sc. Zoran Ježić. prodekan za preddiplomske studije ukratko predstavio djelovanje Ekonomskog fakulteta u Rijeci.
Temu „O poduzetništvu, kako postati i ostati poduzetnik? Zašto postati poduzetnik?“ obradila je doc.dr.sc. Mirjana Grčić Fabić, a o  stanje na tržištu rada PGŽ i mjerama aktivne politike zapošljavanja 2019. govorila je Linda Mitrović, rukovoditeljica Odjela za tržište rada HZZ-a. Zaključno, o projektu samozapošljavanja i iskustvima Poduzetničkog centra „Vinodol“ govorila je Margareta Goić Beretin, zamjenica direktorice PC „Vinodol“.
Poduzetnici su iskoristili mogućnost postavljanja pitanja predavačima, tako da je ova prva edukacija ocijenjena vrlo uspješnom. Uz poduzetnike na predavanju je bilo i nekoliko učenika iz SŠ dr. Antuna Barca uz ravnatelja Arsena Badurinu i profesoricu Neti Manestar.
Za vrijeme stanke konoba „Trabakul“ je priredila okrjepu za sve sudionike edukacije, a ta će se praksa nastaviti i na preostale tri edukacije.
Sljedeća je na rasporedu u srijedu 13. veljače u isto vrijeme i na istom mjestu, a o konkretnim temama i predavačima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.  

Organizator projekta „Edukacijom do uspjeha“ je Grad Crikvenica, a suorganizatori su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Inspektorat rada PU Rijeka, Porezna uprava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar „Vinodol“, „Zagrebačka banka“, Srednja škola dr. Antuna Barca i dr. Sponzori projekta su: Konoba „Trabakul“, Kavana „Toš“, „Milman“ d.o.o., Restoran „Dida“ i „Zagrebačka banka“. 

Ivica Šubat

Podijelite