Za 14 dana u Crikvenici počinje 31. veteranski košarkaški turnir "Old Stars Zagreb"

Za 14 dana Crikvenica će biti domaćin 31. izdanja međunarodnog turnira veterana u košarci „Old Stars Zagreb 2019.“. Riječ je o najdugovječnijem okupljanju košarkaških veterana u regiji, koje se neprekidno od 1989. godine održava svake godine na različitim destinacijama.
Utakmice turnira, koji se održava od 23. do 26. svibnja, igrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani i sportskoj dvorani OŠ Zvonka Cara. Za veterane su predviđene 3 kategorije (35+, 42+ i 50+) dok će se veteranke natjecati u kategorijama 30+ i 40+.
Dosad je za sudjelovanje prijavljeno 14 ekipa, a zanimljivo je da su prijave stigle iz  5 različitih država. Uz devet hrvatskih ekipa prijavile su se četiri ekipe iz Slovenije (Slovenija 55, Veterani Maribor, Kaja Grosuplje i Lenart), te po jedna iz Austrije (Gumpendorf Vienna), Italije (Liquid Old Boys Alassio) i BiH (Čelik, Zenica). Rok za prijavu ekipa je otvoren do 15. svibnja, a tijekom ovog tjedna očekuju se prijave još desetak ekipa koje su najavile dolazak u Crikvenicu.
Nakon dužeg vremena na turniru će nastupiti i veteranska košarkaška momčad „Crikvenice“ koju okuplja Zoran Dragojević Kizo.

U sklopu četverodnevnog veteranskog košarkaškog druženja u Crikvenici bit će organizirani i drugi zabavni sadržaji, gdje je partner organizatorima Beach bar „Figa“. Organizator turnira je Prva udruga košarkaških veterana „Old Stars Zageb '89“ iz Zagreba, a suorganizator je hotelsko poduzeće „Jadran“ d.d. iz Crikvenice, uz pokroviteljstvo Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Ivica Šubat  

Podijelite