Vaterpolisti "Crikvenice" u subotu počinju s ligaškim natjecanjem

Vaterpolisti „Crikvenice“ ove subote počinju s natjecanjem u 3. hrvatskoj vaterpolskoj ligi - skupina Rijeka.
U prvom kolu gostuju u Rovinju gdje će igrati protiv ekipe „Delfina“.
Kao i prijašnjih godina ligu sačinjavaju četiri kluba – „Lošinj“, „Delfin“ (Rovinj), „Palada“ (Njivice) i „Crikvenica“ koji će igrati dvokružno (svaki sa svakim) ukupno 6. kola.
U kakvom će izdanju u novom prvenstvu biti momčad „Crikvenice“ saznali smo od predsjednika Kluba Zorana Brozičevića:
- Seniorska momčad je doživjela tektonske promjene uslijed odlazaka brojnih dugogodišnjih prvotimaca. Marko Brnjac je otišao raditi u Nizozemsku i propustit će prve dvije utakmice, Marin Glavurtić i Janko Dunđerović su na brodu, očekujemo ih za drugu polovicu lige, Dejan Blažičević je na privremenom radu u SAD-u i vraća se tek iza „Divlje lige“, a u SAD je i Filip Cvetković, na studentskoj razmjeni.
Trener/igrač prve ekipe je i dalje Bojan Car, a spremni su skočiti pomoći veterani Mladen Gržičić, Igor Sokolić, Dejan Pupovac, Domagoj Maček i Zoran Brozičević. Sretni smo da je s nama prvi golman Danijel Car koji je na kompaniji na kojoj plovi dobio slobodno ljeto. Značajan je Danijelov doprinos i u radu s mlađim golmanima Bornom Stojčićem Muretom i Andrijom Miklićem.
Temeljem sporazuma o ustupanju dobili smo talentiranog juniora „Primorja“ Svena Augustija, koji će nažalost propustiti prvu utakmicu zbog obaveza s reprezentacijom. Uslijed svega navedenog priliku u prvoj momčadi dobit će neki od članova naše U-15 momčadi koji polako stasaju, a posebno: Lovro Knez, Ante Sučić, Enrino Škiljan, Vilim Kordiš, Borna Stojčić Mureta, (drugi golman), Danijel Ratković, Fran Pavlić, Marko Novkovski, Bože Galić, Leon Klarić Babić, Luka Car i ostali. – rekao je Brozičević.  

Ligaške utakmica igrat će se u subotu po sljedećem rasporedu:
- 19:00 predigra U-13 momčadi (igrači rođeni 2006. i mlađi)
- 20:30 seniori  

Raspored utakmica:  

1. kolo (13.7.2019.)
LOŠINJ - PALADA
CRIKVENICA - DELFIN

2. kolo (20.7.2019.)
PALADA - DELFIN
LOŠINJ - CRIKVENICA

3. kolo (27.7.2019.)
CRIKVENICA - PALADA
DELFIN - LOŠINJ

4. kolo (3.8.2019.)
PALADA - LOŠINJ
DELFIN - CRIKVENICA

5. kolo (10.8.2019.)
DELFIN - PALADA
CRIKVENICA - LOŠINJ

6. kolo (17.8.2019.)
PALADA - CRIKVENICA
LOŠINJ - DELFIN

crikva.hr

 

Podijelite