Unatoč kiši i jakom vjetru Mario po planu stigao do Savudrije

Priča se nastavlja, uz podršku „Valamar – All you can holiday“, odvožena je i peta etapa 2020 kilometara dugoga puta. Vrijeme kao da testira Marijevu mentalnu izdržljivost. Krenuo je praćen jakim vjetrom, kišom i temperaturom od samo 2 stupnja iznad nule. Gotovo cijelim putem od Učke, preko Labina, Pule, Bala i Rovinja pratila ga je kiša, da bi se zadnjih 40 kilometara ove etape kiša smirila i Mario došao do najzapadnije točke Hrvatske, relativno suh, nešto prije 21 sat.

Mario Zubčić nakon 5. etape:
- Nikada u životu nisam nosio zimski dres u ovo doba godine, ovo je nevjerojatno. Nije bilo ugodno voziti uz ovaj vjetar praćen kišom, ali odradili smo i ovo. Velika hvala predsjedniku BK „Crikvenica“, jednom od organizatora projekta, Draganu Sladonji koji me je dočekao u Savudriji na kraju ove etape. Prošli smo više od pola puta i uza sve prepreke i iskušenja, dobro se osjećam.

Etapa broj 6, koja se vozi danas15.05., uz podršku Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera povezuje vrh Radeševa na Platku, odnosno Nacionalni park Risnjak, kroz Delnice i Karlovac s Parkom prirode Lonjsko polje.

Fotografije: Jan Mastrović

Podijelite