Udruga "Sunce" i KUD "Neven" nastupili na manifestaciji "Zahvala polju" u Sloveniji

1 – Nastup članova Udruge umirovljenika „Sunce“ na manifestaciji „Zahvala polju“
2 – Maja Lončarić, predsjednica KUD-a "Neven" i Anton Leskovar župan Kidričeva
3 - Prijem župana Leskovara za članove "Sunca" i "Nevena"

Prošlog vikenda članovi crikveničke Udruge umirovljenika „Sunce“ i članovi KUD-a „Neven“ iz Selca nastupili su na manifestaciji „Zahvala polju“ u slovenskom mjestu Kungota pri Ptuju.
Tamo su otišli na poziv Občine Kidričevo s kojom Grad Crikvenica ima dugogodišnju suradnju i s kojom je naš Grad bratimljen, zahvaljujući ponajviše angažmanu naših umirovljenika.
„Zahvala polju“ je tradicionalna manifestacija koja se održava svake jeseni u znak simbolične zahvalnosti zemlji na ubranim jesenjim plodovima. Na ovoj manifestaciji, u inače bogatom poljoprivrednom kraju Slovenije, nagrađuju se poljoprivrednici koji kroz godinu postignu najveći urod određene kulture (krumpira, pšenice, buče i sl.). Organizirano je i natjecanje u kuhanja gulaša na kojem su se naši umirovljenici predstavili kuhanjem brudita, tako da su njihovi domaćini mogli kušati naš morski specijalitet. Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Neven" i folklorna sekcija Udruge "Sunce" sudjelovali su i u kulturno-zabavnom programu.
Posebni prijem za njih priredili su župan Kidričeva Anton Leskovar i predsjednica Turističkog društva Sonja Breznik, na kojem su izmijenili prigodne poklone. Občina Kidričevo i Grad Crikvenica već su zajedno uspješno sudjelovali u europskom projektu „Škrinjica kulturnog blaga“ i ovo je bio nastavak njihhove uspješne suradnje i međusobnog posjećivanja.   
Boravak članova „Sunca“ i „Nevena“ u Sloveniji trajao je  dva dana, u sklopu kojeg su posjetili Ptuj i Maribor.  

crikva.hr

Podijelite