U subotu oproštaj šestorice zaslužnih crikveničkih vaterpolista

1 - Danijel Car
2 - Zoran Brozičević

3 - Mladen Gržičić
4 - Igor Sokolić
5 - Janko Dunđerović
6 - Domagoj Maček
7 - Uprava VK "Crikvenica"

U subotu 10.8. vaterpolisti „Crikvenice“ igraju utakmice posljednjeg kola ovogodišnje 3. Hrvatske vaterpolske lige – skupina Rijeka, a protivnici našim vaterpolistima su vaterpolisti „Lošinja“.
Predigru seniorskoj utakmici od 18:30 sati igrat će U-13 momčadi, a u 20:00 sati na rasporedu je ogled seniorskih momčadi.
Posebno događanje predstojeće vaterpolske subote je oproštaj od aktivnog igranja čak šestorice istaknutih crikveničkih vaterpolista. S igranjem prestaju Domagoj Maček (rođ. 1976. g.)), Igor Sokolić (1981.), Zoran Brozičević (1981.), Mladen Gržičić (1982.), Danijel Car (1983.) i Janko Dunđerović (1985.).
Njih šestorica dali su ogromni igrački doprinos sudjelujući u nekim od najvećih uspjeha crikveničkog vaterpola, igrajući godinama za CPK (Crikvenički plivački klub):
- 2003. godine - osvajanje 1. mjesta u tadašnjoj jakoj 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever. U razigravanju za ukupnog pobjednika 2. lige CPK je poražen od „Cavtata“.
- 2004. godine - osvajanje 2. mjesto u 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever.
- 2005. godine - ponovno osvajanje 1. mjesta u 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever. Za titulu ukupnog pobjednika 2. lige CPK se trebao ponovno sastati s „Cavtatom“ koji odustaje od natjecanja, te na taj način CPK postaje ukupni pobjednik 2. Hrvatske vaterpolske lige. Ta momčad CPK je ujedno proglašena i za najbolju mušku ekipu Grada Crikvenice za 2005. godinu.
- 2007. godine - osvajanje 2. mjesta u 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever.
Odmah po osnivanju Vaterpolo kluba "Crikvenica" 2012. godine navedena šestorica igrača počinju nastupati za VKC. U šest godina postojanja kluba četiri puta osvojeno je prvo mjesto u sadašnjoj 3. HVL - skupina Rijeka, uz nagradu za najbolju seniorsku momčad u izboru Grada Crikvenice za 2018. godinu.  

Oproštaj zaslužnih crikveničkih vaterpolista ima i simbolički značaj jer na scenu stupa nova generacija mladih crikveničkih vaterpolista (Lovro Knez i društvo) koja će u budućnosti činiti okosnicu Kluba, baš kao što su to godinama činili igrači koji prestaju s igranjem.
Iz vaterpolo kluba „Crikvenica“ pozivaju sve ljubitelje sporta i posebno crikveničke sportaše da u subotu dođu na Gradsko plivalište kako bi posljednji put pozdravili i bodrili igrače koji su obilježili značajno razdoblje crikveničkog vaterpola.  

crikva.hr  

Podijelite