U srijedu druga edukacija za poduzetnike, teme su računovodstvo i porezi

Ove srijede na rasporedu je druga edukacija za poduzetnike (i one koji to žele postati) u sklopu projekta „Edukacijom do uspjeha“. Bit će riječi o temama iz računovodstva i poreza a predavači će biti:

- doc.dr.sc. Ana Marija Sikirić, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci na Katedri za računovodstvo, te sunositeljica na kolegijima Računovodstvo malih i srednjih poduzeća, Financijsko računovodstvo 1, Menadžersko računovodstvo i računovodstvo proračuna i neprofitnih organizacija.
- mr.sc. Stjepan Kolačević, voditelj odjela za nadzor poreza na dobit, dohodak i doprinose Porezne uprave, Područni ured Rijeka

Sudionici edukacije dobit će informacije o potrebi i ulozi računovodstva, oblicima  poslovanja poduzetnika, o računovodstvu obrta trgovačkih društava, o poreznim izmjenama, što ih očekuje kod poreznog nadzora te o postupanju poreznih tijela. Bit će predočeni primjeri iz prakse, a nazočni će moći sudjelovati u raspravi i postavljati pitanja.  

Program druge edukacije (srijeda 13. veljače) je sljedeći:  

- 17:00 - 17:15 UVOD U EDUKACIJU
- 17: 15 - 18:00 KAKO ODABRATI KNJIGOVOĐU; ŠTO OČEKIVATI OD KNJIGOVOĐE; KAKO ČITATI FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE; POREZNE IZMJENE OD 1.1.2019.  
 (doc. dr.sc. Ana Marija Sikirić, EFRI)
18:00 - 18:15 RAZGOVOR S PODUZETNICIMA
18:15 - 18:35 PAUZA – PREDSTAVLJANJE SPONZORA („Toš“ Crikvenica)
18:35 - 19:20 KAKO PREŽIVJETI POREZNI NADZOR? (mr.sc. Stjepan Kolačević, Porezna uprava)   
19:20 - 20:00 RASPRAVA I ZAKLJUČCI  

Organizator projekta je Grad Crikvenica, a suorganizatori su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Inspektorat rada PU Rijeka, Porezna uprava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar „Vinodol“, „Zagrebačka banka“, Srednja škola dr. Antuna Barca i dr. Sponzori projekta su: Konoba „Trabakul“, Kavana „Toš“, „Milman“ d.o.o., Restoran „Dida“ i „Zagrebačka banka“.

crikva.hr    

Podijelite